Annonce
Indland

Danskerne: S og V er lige økonomisk ansvarlige

Venstre, Socialdemokraterne og Radikale anses for at være de økonomisk mest ansvarlige partier i Danmark, viser ny måling.

Kapløbet om at være Danmarks økonomisk mest ansvarlige parti i vælgernes øjne er nu så tæt, at vinderen nærmest kun kan kåres ved hjælp af målfoto og i langsom gengivelse, skriver Ugebrevet A4.

Men Venstres partileder, Lars Løkke Rasmussen (V), vinder med et mulehår foran statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når det kommer til at have styr på pengesagerne.

Det viser en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt 1.256 repræsentativt udvalgte danskere.

67 procent af danskerne mener, at Venstre i høj eller nogen grad er økonomisk ansvarlige og i stand til at styre landets økonomi, mens 66 procent af vælgerne mener, at Socialdemokraterne mestrer at holde styr på Danmarks husholdningsbudget.

Også Radikale er med i førerfeltet, når det kommer til vælgernes tillid til partiets økonomiske ansvarlighed. Radikale får en tredjeplads i økonomisk ansvarlighed, mens Konservative må nøjes med en fjerdeplads.

Dansk Folkeparti kan glæde sig over, at vælgerne i dag har langt større tiltro til partiets økonomiske politik end for fire år siden. Til gengæld har danskerne ingen fidus til, at SF har styr på pengesagerne.

Da A4 gennemførte en tilsvarende undersøgelse i april 2010, løb Venstre ? der på det tidspunkt var regeringsparti ? også med guldmedaljen i økonomisk ansvarlighed. Men til forskel fra i dag kom Socialdemokraterne halsende bagefter. Dengang troede 61 procent af danskerne på, at Socialdemokraterne kunne styre landets pengekasse.

Vælgernes tillid til Radikale lå også på et meget lille sted for fire år siden. Kun 39 procent af vælgerne havde i 2010 tillid til, at Radikale kunne tage regeringsansvar for Danmarks økonomi, mens det i dag er 63 procent.

Finansminister Bjarne Corydon (S) kalder målingen en af de bedste nyheder i meget lang tid.

»Det er et ridderslag til regeringen for den indsats og økonomisk ansvarlige kurs, vi har leveret i de seneste tre år, og den er blevet noteret hos vælgerne,« siger han til Ugebrevet A4.

BNB

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce