Annonce
Esbjerg

Danskernes bageiver under pandemien giver rekordoverskud hos Esbjerg-virksomhed

Niels Brinch-Nielsen, adm. direktør hos Valsemøllen, har kunnet konstatere, at danskernes bagelyst under corona-nedlukningen har været medvirkende til et overskud på 30 millioner kroner. Arkivfoto: JV
Corona-pandemien har genfødt danskerne bagelyst, og det afspejler sig i årsregnskabet for melproducenten Valsemøllen fra Esbjerg, hvor indtjeningen sidste år endte med et rekordoverskud på 30 millioner kroner.

Esbjerg: Der er blevet bagt til den store guldmedalje i de danske hjem under corona-pandemien, det har fået salget af mel og bageblandinger til at gå som varmt brød i detailhandlen, og i sidste ende kan det også aflæses på bundlinjen hos en af Esbjergs ældste virksomheden Valsemøllen på Esbjerg Havn.

Valsemøllen, der i selskabet Valsemøllen af 1899 A/S, producerer og markedsfører bageri- og husholdningsmel samt færdige blandinger og morgenmadsprodukter, fik sidste år et overskud efter skat på 30,1 millioner kroner mod et overskud året før på 21,1 millioner kroner. Det til trods for, at omsætningen er reduceret marginalt fra 628,2 millioner kroner sidste år til 611,6 millioner kroner i 2019.

I regnskabet anfører selskabets ledelse direkte, at ”udviklingen sker på baggrund af corona-nedlukningen i forårets 2020, som gav en renæssance til hjemmebag, og skal sammenholdes med, at selskabet i årsrapporten for 2019 forventede et uændret aktivitetsniveau og en uændret indtjening og omsætning.”

Annonce

I en pressemeddelelsen siger Niels Brinch-Nielsen, der er mangeårige administrerende direktør og minoritetsejer hos Valsemøllen, at fremgangen ses i hele sortimentet af både hvede- og specialmel til surdejsbagværket og bageblandingerne. Han anfører også, at ledelsen forventer en uændret omsætning og indtjening i 2021.

Mere økologi

Foruden Esbjerg har Valsemøllen ligeledes møller i Svendborg og Køge, hvor man senest har præsenteret investeringsplaner for ti nye siloer, der skal stå færdige i januar 2022 og indeholde 250 ton korn hver.

Selskabet lancerede sidste år økologiske melprodukter og bageblandinger med dansk økologisk mel og vil holde fokus på de danske produkter.

- Vi oplever, at danskerne ønsker at indtænke både bæredygtighed og lokal forankring i deres indkøb, og her er økologi med dansk oprindelse en god løsning. Med økologi fra danske marker sikrer vi både danske arbejdspladser og endnu mere bæredygtigt mel, udtaler Niels Brinch-Nielsen.

Valsemøllen

Valsemøllen er en af Esbjerg ældste virksomheder Valsemøllen, grundlagt i 1899. Virksomheden møblerede for et par år siden om i sit ejerskab.

Den svenske Abdon-familie, der ejer selskabet Esbjerg Havnesilo A/ S, som er moderselskab for Valsemøllen, afhændede 50 procent af familiens aktier til det 150 år gamle, norske firma, Norgesmøllernes A/S.

Samtidig kom Valsemøllens mangeårige adm. direktør, Niels Brinch-Nielsen, med i ejerskabet med ti procent.

Aktiemajoriteten i selskabet findes hos Norgesmøllerne og hollandske Abdon Milling.

Egenkapitalen i Valsemøllen er som følge af nogle gode år vokset til 162,4 millioner kroner fra 143,5 millioner kroner i 2019.

Valsemøllen, der beskæftiger 130 ansatte på de tre lokationer, konkurrerer på hjemmemarkedet især med Lantmännen Cerealia fra Vejle samt flere udenlandske aktører.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce