Annonce
Sydjylland

Danskernes Idrætspris: Nu skal danskerne til stemmeurnerne

Billed 1 Free
Dommerpanelerne i hele landet har nu udvalgt de regionale vindere, som danskerne kan stemme på og dermed sende videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Idrætstilbud til svært overvægtige kvinder, fodbold for flygtningebørn, en golfklub, der hjælper kontanthjælpsmodtagere videre i job, en forening, der sender unge ud at gå og et lille landsbysamfund, der går sammen om at etablere et lokalt idrætsmiljø.

Idérigdommen er stor i idrætsdanmark, og indstillingerne fra idrætsengagerede danskere har været mange. Nu er det så blevet tid til at stemme på sin favorit til Danskernes Idrætspris.

Hvert P4-distrikt har haft et kompetent dommerpanel med navne som Michelle Vesterby, Maja Alm, Chris Anker Sørensen og Christinna Pedersen til at vurdere, hvilke tre indstillinger fra hvert P4-område, der skulle sendes videre til afstemning blandt danskerne.

- Det var nogle stærke kandidater på hver deres måde og for hver deres målgruppe. Alle tre initiativer prioriterer fællesskabet på linje med resultatet. Bevægelse og idræt handler i høj grad også om at være sammen med nogen om noget, lyder det fra dommerpanelet i det midt- og vestjyske, hvor triatlet Michelle Vesterby sad med.

Alle kan stemme, og de tre idrætsprojekter, der får flest stemmer, går direkte videre i konkurrencen. Den endelige vinder afsløres ved DR's show Sport 2019 den 4. januar 2020.

Annonce

Stem på din kandidat

Nu er det op til danskere over hele landet at afgøre hvilke tre initiativer, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på alle initiativer uanset, hvilket område man selv kommer fra på danskernesidraetspris.dk.

Ved at gå ind på danskernesidraetspris.dk kan man til og med den 4. december kl.8.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang.

De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR's show SPORT 2019 lørdag den 4. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce