Annonce
Sport

Dartlegenden Barneveld takker af med et nederlag ved VM

Action Images/Ritzau Scanpix
Efter 35 år i toppen af dartsporten har Raymond van Barneveld spillet sin sidste kamp som professionel.

Dartlegenden Raymond van Barneveld har spillet sin sidste kamp som professionel dartspiller. Det står klart efter hans nederlag i første runde ved PDC World Darts Championship.

Den 52-årige hollænder tabte lørdag aften med 1-3 i sæt til den amerikanske outsider Darin Young ved VM i Alexandra Palace i London.

Det var dermed på antiklimatisk vis, at en af sportens største spillere nogensinde - med tiden kendt under navnet "Barney" - kunne gå på pension.

- Jeg spillede virkelig dårligt. Jeg blev overrasket, ganske enkelt. Darin spillede rigtig godt. Al ære til ham, sagde Barneveld efter kampen til Sky Sports.

- Jeg tabte i første runde - i mit katastrofeår. Jeg vil aldrig tilgive mig selv. Aldrig nogensinde.

Allerede i november sidste år meddelte den femdobbelte verdensmester, at 2019 ville blive hans sidste aktive sæson som professionel dartspiller.

- I over 35 år har jeg konkurreret i toppen af dartsporten, både med op- og nedture, fem VM-titler og en masse andre trofæer.

- Denne sport har givet mig alt, hvad jeg har kunnet håbe på, og det vil jeg altid være taknemmelig for.

- Men jeg har besluttet, at 2019 vil blive mit sidste år som professionel dartspiller. Jeg håber at se alle mine fans igen næste år, og at jeg får mulighed for at sige farvel, før jeg lægger pilene på hylden, udtalte Raymond van Barneveld i november sidste år ifølge dartnyheder.dk.

Raymond van Barneveld har diabetes, hvilket efter hollænderens eget udsagn har været en hæmsko gennem et tætpakket turneringsprogram.

Det var Barneveld, der fik dartsporten på landkortet i Holland, da han i slutningen af 1990'erne dominerede i BDO og siden hen vandt PDC's verdensmesterskab i 2007 i en episk finale mod Phil Taylor.

Barnevelds karriere har budt på fire VM-titler i BDO og en enkelt i PDC. Dermed er Raymond van Barneveld blandt de få spillere, som har vundet minimum fem VM-titler.

Dartsporten er splittet op i to organisationer: Professional Darts Corporation (PDC) og British Darts Organisation (BDO).

PDC World Darts Championship afholdes fra 12. december 2019 til 1. januar 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Annonce