Annonce
Esbjerg

Darum Lokalråd fejrer Nationalpark Vadehavet

Darum fejrer forbindelsen til Nationalpark Vadehavet. Det officielle partner-skilt er placeret på en ”båke”. Et stativ der ligner et sømærke, som den lokale multi-handymand Anders Buus Thomsen har lavet. Privatfoto

Darum: Torsdag den 12. september markerer Darum Lokalråd, at man tidligere på årets har indgået partnerskab med Nationalpark Vadehavet. Et partnerskab betyder en forpligtigelse til at formidle viden om Nationalpark Vadehavet. Det klarer Darum Lokalråd blandt andet med friluftsbegivenheden Darum Vadehavsdag, som bliver afholdt igen i 2020. Arbejdsgruppen Darum Vadehavsgruppe er i fuld færd med at planlægge begivenheden.

Fejringen markeres kl. 19 med hejsning af det synlige tegn på partnerskabet - nemlig nationalparkflaget. Samtidig bliver det andet synlige tegn - det officielle skilt for nationalparkpartnere – afsløret. Skiltet er placeret på en ”båke”. Et stativ der ligner et sømærke, som den lokale handymand Anders Buus Thomsen har lavet.

Aftenen slutter med en dejlig mulighed for at ”Blive klogere på nationalparken”. Jens L. Hansen fra nationalpark-sekretariatet vil nemlig fortælle om nationalparken, Vadehavet og Unesco Verdensarv. Birgit Hansen, der repræsenterer marsken omkring Sneum Å i Nationalparkrådet fortæller om arbejdet i rådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce