Annonce
Esbjerg

Darum Lokalråd fejrer Nationalpark Vadehavet

Darum fejrer forbindelsen til Nationalpark Vadehavet. Det officielle partner-skilt er placeret på en ”båke”. Et stativ der ligner et sømærke, som den lokale multi-handymand Anders Buus Thomsen har lavet. Privatfoto

Darum: Torsdag den 12. september markerer Darum Lokalråd, at man tidligere på årets har indgået partnerskab med Nationalpark Vadehavet. Et partnerskab betyder en forpligtigelse til at formidle viden om Nationalpark Vadehavet. Det klarer Darum Lokalråd blandt andet med friluftsbegivenheden Darum Vadehavsdag, som bliver afholdt igen i 2020. Arbejdsgruppen Darum Vadehavsgruppe er i fuld færd med at planlægge begivenheden.

Fejringen markeres kl. 19 med hejsning af det synlige tegn på partnerskabet - nemlig nationalparkflaget. Samtidig bliver det andet synlige tegn - det officielle skilt for nationalparkpartnere – afsløret. Skiltet er placeret på en ”båke”. Et stativ der ligner et sømærke, som den lokale handymand Anders Buus Thomsen har lavet.

Aftenen slutter med en dejlig mulighed for at ”Blive klogere på nationalparken”. Jens L. Hansen fra nationalpark-sekretariatet vil nemlig fortælle om nationalparken, Vadehavet og Unesco Verdensarv. Birgit Hansen, der repræsenterer marsken omkring Sneum Å i Nationalparkrådet fortæller om arbejdet i rådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce