Annonce
Esbjerg

Darum modtager økonomisk støtte fra Nationalpark Vadehavet

Bord-bænksættet ved Ballum er blot er af mange initiativer, der bliver realiseret som følge af støtte fra Nationalpark Vadehavet. Også Darum modtager økonomisk støtte, og er involveret i to af de støttede projekter. Foto: Sara Lindholt

Vadehavet: En snes ansøgninger spændende fra friluftsprojekter, friluftsfaciliteter og naturprojekter til netværksarrangementer og events har netop modtaget tilsagn fra Nationalpark Vadehavet på tilsammen 100.000 kroner.

Et af projekterne ligger i Darum, hvor et nyt cykel- og friluftsprojekt er under opsejling.

Darum Lokalråd har fået 10.000 kr. til friluftlivsprojektet Cykelrute – Darum Marskgårde, der forbinder Darum med Vestkystruten, og generelt er man fra Nationalparkens side begejstrede over det samlede antal ansøgninger.

- Vi modtog langt flere ansøgninger, end vi havde forventet, så på trods af, at nationalparkens bestyrelse besluttede at øge puljen med 25.000 kroner, så der i alt var 100.000 kroner at dele ud af, måtte vi desværre skuffe 10 ansøgere, fortæller projektkonsulent Sara Lindholt i en pressemeddelelse fra Nationalpark Vadehavet.

Ud over Darum Lokalråd er der blandt modtagerne også Sneum-Tjæreborg Lokalråd, der har fået tilsagn om 10.000 kr. til friluftlivsprojektet Sneum Sluse projektet, hvor lokalrådet sammen med Darum Lokalråd vil anlægge friluftsfaciliteter ved Sneum Sluse, bl.a. en havkajakrampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce