Annonce
Esbjerg

Darum Vadehavsdag samlede over 800 mennesker til aktiviteter

Der var masser af liv ved Darums dige, da der søndag blev afholdt Darum Vadehavsdag. Arkivfoto

Med herligt vejr og stor opbakning fra lokalsamfundet holdt Darum i weekenden Vadehavsdag, og selv om tidevandet blandede sig i programmet valgte arrangørerne at se det som charmerende.

Darum: Der var god stemning og mange fine fælles oplevelser for de mindst 800 mennesker der deltog, da Darum i weekenden afholdt Vadehavsdag med herligt vejr og stor opbakning fra lokalsamfundet.

Nationalpark Vadehavet, der støtter arrangementet økonomisk, var repræsenteret ved frivillige fra Nationalparkens skib og biolog John Frikke fra Nationalparkens Sekretariat holdt oplæg om Nationalparken, og arrangørgruppen bag forklarer, at mange valgte at deltage i de forskelligartede tilbud og naturaktiviteter.

Også i år var de guidede ture på vaden et tilløbsstykke, og hyrdehunden Pepsi gjorde sig igen bemærket med sin formidable evne - nu med hyrdning af løbeænder.

Vadehavsgruppen, der står bag Darum Vadehavsdag, ønskede i år at optimere formidlingsdelen, og det lykkedes rigtig godt. Dels i form af faktuelle og historiske informationer og udstillinger, dels via de oplevelser og programpunkter, der var i løbet af dagen.

Annonce

Vadehavet bestemmer selv

- Vadehavsdagen kunne ikke realiseres uden hjælpen, interessen og støtten fra folk i Darum. Men også folk fra andre dele af kommunen deltog i dagen og endog et par tyske turister vovede sig ud til arrangementet på forlandet ved diget ud for St. Darum, forklarer Elisabeth M. Rasmussen fra Darum Vadehavsgruppe, der i lighed med arrangørkollegerne var tilfreds med dagen, selv om Vadehavet dog endnu engang var drilskt.

Først var det Nationalparkens skib Vadehavet, der alligevel ikke kunne lægge til på vaden på grund af dårlige sandbundsforhold.

Så var det tidevandet, der gav problemer i forhold til nogle af de planlagte vandaktiviteter. Det er vilkårene med en så dynamisk medspiller som tidevand, vejr og vind

- Pokkers irriterende, men også charmerende, erklærer Elisabeth M. Rasmussen, der - selv om det er store ord - ikke tøver med at kalde 2018-udgaven af Darum Vadehavsdag for en gedigen succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce