Annonce
Rejser

DAT åbner vinterrute til Porto Santo fra Billund

Porto Santo er 42 kvadratkilometer stor og ligger cirka 40 kilometer nordøst for Madeira. Foto: Bem bom/Wikimedia Commons
Annonce

Efter en succesrig testtur i slutningen af november har flyselskabet DAT besluttet at flyve ugentligt mellem Billund og den portugisiske ø Porto Santo tæt på Madeira indtil udgangen af marts. Det sker på trods af, at Udenrigsministeriet fraråder rejser dertil.

Den administrerende direktør i selskabet, Jesper Rungholm, glæder sig på den ene side over, at myndighederne har valgt at regionsopdele rejseanbefalingerne, men kalder det i en pressemeddelelse også ”nærmest en dårlig joke”, fordi man har besluttet sig for så lave grænseværdier, ”at det fremstår både uartigt og useriøst”.

Annonce

Negativ coronatest

Første afgang er 27. december og hjemkomst en uge efter. Derpå bliver der tale om weekendture med afrejse fra Billund fredag klokken 7 og hjemrejse søndag klokken 16. Man kan dog også vente med at tage hjem den efterfølgende søndag.

Passagerne skal ved check-in kunne fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 72 timer gammel. DAT vil til flyvningerne så vidt muligt benytte Danmarks største VIP-fly med 90 businessclass-sæder og 21 økonomiklasse-sæder.

Hvis man vælger det lange ophold på Porto Santo, kan man for et relativt beskedent beløb flyve til Madeira og enten vende tilbage om aftenen eller blive og overnatte.

En returbillet inklusive forplejning koster 3990 kroner. Heri indgår et stk. bagage på op til 15 kilo, en golfbag eller cykel - begge op til 15 kilo. Vælger man at blive en uge ekstra, er prisen 1000 kroner højere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce