x
Annonce
Esbjerg

Datacenter-direktør: Esbjerg kan omgå Hamborg og København

Esbjerg og den jyske vestkyst er ved at udvikle sig til et knudepunkt for oversøiske dataforbindelser. llustration: Submarine Cable Map

Stifter af hollandsk internetgigant mener, at Esbjerg kan bliver et digitalt knudepunkt for internettrafik, som dermed dirigeres uden om metropoler som København og Hamborg.

Esbjerg: Internettrafikken dirigeres i dag via Hamborg og København, når der skal sendes trafik fra USA og resten af Europa til Stockholm og Oslo. Men med det nye Cobra-kabel mellem Holland og Esbjerg, og Havfrue-kablet mellem New Jersey i USA og Esbjerg bliver man ifølge Jan Hoogenboom i stand til at dirigere internettrafik direkte fra Esbjerg til Norden uden om Hamborg og København.

- I dag har alle kabelruter til Norden en single point of failure i enten Hamburg og København. Så kabler fra London, Amsterdam, Paris, Frankfurt har alle en rute igennem Hamburg til København og så videre til Stockholm eller Oslo. Esbjerg er interessant, fordi der kommer et nyt Cobra-kabel fra Holland til Esbjerg, og så kan du dirigere trafikken direkte videre til Oslo og Stockholm uden om Hamburg og København og med en hurtigere forbindelse, siger Jan Hoogenboom.

- Hvis du ser på ruterne mellem de store storbyer, kan Esbjerg præsentere en helt ny rute. Hvis du får den rute, bliver du interessant for indholdsudbydere, der kan få direkte ruter til Oslo, Stockholm, København og faktisk også Hamburg med direkte ruter fra Esbjerg og stærkere, end du kan i dag fra København, hvor du kun har en rute til resten af Europa. I København er der ingen direkte forbindelse til Oslo - det kører igennem Stockholm. Det giver lav latency (reaktionstid, red.) til Oslo, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Selvstændige Annette og Claus gik fra alt til ingenting: - Det her skal vi nok overleve

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce