Annonce
Esbjerg

Datacenter-direktør: Esbjerg kan omgå Hamborg og København

Esbjerg og den jyske vestkyst er ved at udvikle sig til et knudepunkt for oversøiske dataforbindelser. llustration: Submarine Cable Map

Stifter af hollandsk internetgigant mener, at Esbjerg kan bliver et digitalt knudepunkt for internettrafik, som dermed dirigeres uden om metropoler som København og Hamborg.

Esbjerg: Internettrafikken dirigeres i dag via Hamborg og København, når der skal sendes trafik fra USA og resten af Europa til Stockholm og Oslo. Men med det nye Cobra-kabel mellem Holland og Esbjerg, og Havfrue-kablet mellem New Jersey i USA og Esbjerg bliver man ifølge Jan Hoogenboom i stand til at dirigere internettrafik direkte fra Esbjerg til Norden uden om Hamborg og København.

- I dag har alle kabelruter til Norden en single point of failure i enten Hamburg og København. Så kabler fra London, Amsterdam, Paris, Frankfurt har alle en rute igennem Hamburg til København og så videre til Stockholm eller Oslo. Esbjerg er interessant, fordi der kommer et nyt Cobra-kabel fra Holland til Esbjerg, og så kan du dirigere trafikken direkte videre til Oslo og Stockholm uden om Hamburg og København og med en hurtigere forbindelse, siger Jan Hoogenboom.

- Hvis du ser på ruterne mellem de store storbyer, kan Esbjerg præsentere en helt ny rute. Hvis du får den rute, bliver du interessant for indholdsudbydere, der kan få direkte ruter til Oslo, Stockholm, København og faktisk også Hamburg med direkte ruter fra Esbjerg og stærkere, end du kan i dag fra København, hvor du kun har en rute til resten af Europa. I København er der ingen direkte forbindelse til Oslo - det kører igennem Stockholm. Det giver lav latency (reaktionstid, red.) til Oslo, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce