Annonce
Sydjylland

Dating-ekspert: Facebook er mere "afslørende"

Thomas Markersen er kandidat i psykologi fra Københavns Universitet og har afholdt kurser og ledet grupper vedrørende kærlighed og singleliv. Han er også kendt fra DR-programmet "Gift ved første blik", hvor han var én

Der er ikke de samme fordomme forbundet med at finde kærligheden på Facebook, mener ekspert med forstand på kærlighed og singleliv.

Det er mere uskyldigt og legitimt at møde hinanden på Facebook end på datingsider.

Sådan lyder det fra psykolog og coach Thomas Markersen, der er kendt som ekspert fra DR-programmet "Gift ved første blik".

- Der er ikke den samme stigma forbundet med det. Der skal ikke nær så meget mod til blive medlem af en Facebook-gruppe i forhold til at oprette en dating-profil, siger Thomas Markersen, som mener, at Facebook er et bedre sted at møde folk end mange dating-sider.

- Mange lyver sig tyndere og højere på dating-siderne, mens du på Facebook er mere "afsløret". Du kan jo se, hvad folk tidligere har skrevet på deres væg, og hvem de kender. Hvis man har fælles bekendte giver det også en ekstra tryghed i forhold til dating-siderne, siger han.

Kortere forhold

Der er dog også negative ting forbundet med at finde kærligheden på Facebook og på nettet generelt.

- Forskning viser, at parforhold, hvor folk har mødt hinanden på nettet, ikke er ligeså holdbare. Forklaringen er, at der på nettet er så mange at vælge imellem, at du er mere tilbøjelig til at skifte din partner ud, hvis ikke forholdet er helt perfekt, siger Thomas Markersen.

Den moderne datingkultur har ifølge Thomas Markersen også medført, at flere mænd er blevet afhængige af at score, hvilket kan være et stort problem. Der er nemlig mange glædeshormoner forbundet med at score, og selvom mange mænd siger, at de gerne vil finde kærligheden, så er det i stedet selve jagten, der er blevet deres primære formål.

- Der går typisk noget tid, før mændene opdager, at de er blevet afhængige, og spørgsmålet er faktisk, om der er nogen vej tilbage. Det ved vi ikke endnu, da vi ikke har nok erfaring på området. Men jeg har en mistanke om, at du ikke kan vende tilbage til et normalt parforhold, hvis du først har nedlagt 100 kvinder over relativt kort tid, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Annonce