Annonce
Esbjerg

Datoen er klar for ny linjeføring af elmaster

29. januar vil Energinet offentliggøre linjeføringen fra Endrup til grænsen. Den nordlige del af linjeføringen blev offentliggjort allerede 16. december. Arkivfoto: Energinet
Energinet har nu sat dato på, hvornår man offentliggør et justeret forslag til linjeføringen af elmaster mellem Endrup og grænsen, hvorefter Energinets endelige forslag vil blive offentliggjort sidst i februar efter en ny høringsfrist.
Annonce

Esbjerg Kommune: 16. december offentliggjorde Energinet den del af linjeføringen for de kommende elmaster mellem grænsen og Idomlund, der går fra Endrup og mod nord. Dengang lød meldingen, at man på grund af mange forslag og bemærkninger til linjeføringen endnu ikke var helt klar til at offentliggøre strækningen fra Endrup til grænsen, men det er nu kommet så vidt, at Energinet har sat en dato på offentliggørelsen.

Projektleder Christian Jensen fra Energinet forklarer, at man helt indtil uge 3 har arbejdet med justering af linjeføringen, og at man netop har besluttet, at Energinet vil offentliggøre det justerede forslag onsdag 29. januar.

Christian Jensen forklarer, at der er foretaget en del justeringer, hvor forslag og ønsker, borgerne er kommet med i efteråret, er blevet brugt som udgangspunkt i tilretningerne, men han og Energinet har ingen kommentarer til de konkrete ændringer. Han forklarer, at Energinet sender information ud til alle, der kan blive berørt af det oprindelige eller det nye forslag.

Når det justerede forslag offentliggøres 29. januar vil der herefter være en høringsfrist frem til 12. februar, hvorefter Energinet vil lave de sidste tilretninger.

Det endelig forslag til linjeføring og kabellægning vil herefter være klar i slutningen af februar 2020.

Ribe Biogas

Da Energinet 10. september offentliggjorde sit forslag til en linjeføring fra Endrup til grænsen, kløede man sig lidt i håret hos Ribe Biogas. Linjeføringen gik nemlig direkte igennem et areal nord for Ribe Biogas, hvor man er ved at udvide det store industrianlæg i et projekt til omkring 35 millioner kroner, og Energinet indrømmede kort efter, at der var en lokalplan, der var smuttet.
Annonce

Ved ingenting

Dette forslag skal herefter til behandling hos Erhversstyrelsen og i Miljøstyrelsen, inden linjeføringen skal i offentlig høring en sidste gang.

Energinet forventer, at 2. offentlighedsfase bliver først på efteråret 2020, og at en tilladelse vil komme omkring årsskiftet 2020/2021.

Hos Esbjerg Kommune venter man spændt på at se, om Energinet har foretaget væsentlige justeringer af linjeføringen. Både ud fra de indspark, kommunen selv er kommet med, men også fra berørte borgere langs de kommende elmaster.

- Vi ved ingenting om offentliggørelsen endnu, men jeg forventer da, at de har taget højde for kommunens bekymringer i forhold til blandt andet udstykninger og de muligheder, der ligger i nye boligområder, siger formand for Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini, (S).

Hun har som udvalgsformand fået flere bekymrede mails og frustrerede henvendelser fra borgere, der ærgrer sig over de kommende kæmpemaster.

- Det skal også blive interessant at se, hvad de gør i forhold til problematikken omkring Ribe Biogas, ligesom der er flere steder i landskabet, hvor vi håber, kablerne kan graves ned, siger Karen Sandrini.

Annonce

Lodsejere

Selv om Energinet har det endelige forslag klart i slutningen af februar, forklarer projektleder Christian Jensen, at der efterfølgende kan komme mindre tilretninger af projektet som følge af eventuelle krav fra myndighederne.

Energinets endelige forslag danner nemlig baggrund for myndighedernes behandling af projektet, og i den forbindelse vil der igen kunne blive justeret på linjeføringen. Som en del af miljøbehandlingen af projektet kan borgerne komme med bemærkninger til myndighederne i 2. offentlighedsfase. Herefter når man ind i begyndelsen af år 2021, inden Energinet kan gå i gang med forhandlinger med de enkelte lodsejere, hvor der også vil blive mulighed for mindre justeringer af placeringen af masterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Kolding For abonnenter

SF-kolleger husker tilbage: Allerede i 1993 var Villy Søvndal klar til at blive borgmester

Annonce