Annonce
Esbjerg

Datoen er klar: Snart slut med flygtninge på nedlagt skole i Ribe

Fra første marts vil der ikke længere være flygtninge på Nørremarkskolen i Ribe. Da der var flest, var der mellem 60 og 70 flygtninge indkvarteret midlertidigt i den tidligere folkeskole. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

Den 1. marts 2019 lukkes den tidligere Nørremarksskolen i Ribe som midlertidigt indkvarteringssted for flygtninge.

RIBE: Lige nu bor der kun seks flygtninge i de store bygninger, som tidligere husede Nørremarksskolen i Ribe.

Men fra den 1. marts er det slut med at bruge den nedlagte folkeskole som midlertidig boligindkvartering for borgere, som har fået flygtningestatus. Det bekræfter Mai-Britt Schmidt Pedersen, som er kontorchef i Esbjerg Kommunes integrationshus.

- Som følge af, at der kommer meget få nye flygtninge til kommunen har vi ikke længere behov for at bruge Nørremarksskolen til midlertidig boligplacering af flygtninge. Derfor er der ikke behov for Nørremarksskolen til dette formål. Vi har desuden andre midlertidige boliger til samme formål, oplyser Mai-Britt Schmidt Pedersen.

Nørremarksskolen åbnede som midlertidig indkvartering for flygtninge i sommeren 2015, og i slutningen af 2015 og starten af 2016 var der det højeste antal - 60-70 personer med flygtningestatus - som boede på den tidligere folkeskole. Det antal er så gradvist gået nedad i takt med, at der blev fundet permanente boliger, oftest i almene boligforeninger i Ribe, Bramming og Esbjerg til flygtningene.

Anette Thede, sekretariatschef i Borger og Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er taget stilling til, hvad de tomme skolebygninger på Nørremarksskolen i Ribe skal bruges til efter den 1. marts, når de sidste flygtninge flytter ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce