Annonce
Sydjylland

Datter: Far spillede smart og viftede med kontanter

Den 76-årige mand blev dræbt i sin lejlighed på Tinghøjs Alle, og det er fra flere sider blevet fortalt, at han havde mange kontanter på sig og i sin lejlighed. Arkivfoto: Jesper Orry
Der var mange kontanter i hjemmet hos den dræbte 76-årige mand, og den mand, der har erkendt at have slået ham med et jernrør, var dagen efter i besiddelse af et stort kontant beløb.

Esbjerg: Den 76-årige mand, der i september 2018 blev dræbt i sin lejlighed på Tinghøjs Allé i Esbjerg, var en mand med mange kontanter på sig og i sit hjem.

Det kunne hans datter fortælle, da hun torsdag afgav forklaring i sagen.

- Far havde omkring 15.000 kroner gemt i en pose, der var tapet fast i et skab i soveværelset. Han havde vist mig pengene og sagt, at de skulle bruges til en værdig begravelse, når han døde, forklarede datteren.

Kort før episoden, der førte til farens død, havde han fortalt sin datter, at pengene stadig var i skabet.

Hun kunne yderligere fortælle, at hendes far også havde en pung på sig, og der var der typisk mellem 10.000 og 15.000 kroner i den.

- Far kunne godt finde på at spille Karl Smart og sidde og vifte med pengesedlerne, når han var på værtshus, selv om jeg flere gange har advaret ham og bedt ham lade være med det og med at gå rundt med så mange kontanter på sig. Han tog gerne en taxa på værtshus og skulle altid have en Doktor Nielsen og en øl, men ellers var han meget nærig med at bruge penge på sig selv, fortalte datteren.

Annonce
Han tog gerne en taxa på værtshus og skulle altid have en Doktor Nielsen og en øl, men ellers var han meget nærig med at bruge penge på sig selv.

Fra datteren til den dræbte mands forklaring.

Samler

Hun beskrev sin far som et godt og dejligt menneske og som en vellidt mand i lokalområdet, hvor han gerne hjalp folk med små opgaver, som for eksempel at skifte batteri i et ur.

- Og så var far en samler. Han havde seks-syv guitarer, medaljer og flag, en større møntsamling og mange ure. Han havde masser af gamle pladespillere og forstærkere, som han havde renset og sat i stand, samt en masse mapper og tasker i lejligheden. Jeg ved ikke, om noget af det var penge værd, det havde i hvert fald værdi for ham, forklarede datteren.

Hun var bekendt med, at hendes far var narkoman, og at der kunne forekomme byttehandler mellem ham og den 45-årige mand, der er tiltalt for drabet, og som har erkendt vold med døden til følge.

- De var som far og søn, og han kunne komme med for eksempel en boremaskine, som sikkert var stjålet, og bytte den til et gram amfetamin ved min far, fortalte datteren.

Hun talte i telefon med sin far to gange den 4. september, hvor voldsepisoden fandt sted, første gang om morgenen og senere klokken 15.30, og det var sidste gang, hun hørte fra sin far.

Kontanter

Datteren fortalte, at hendes far et par dage før sin død havde fortalt hende, at han havde mistet sin el-scooter, hvilket han var meget ked af.

Den 45-årige tiltalte har forklaret, at han på dagen for episoden og efter aftale afhentede scooteren, da han havde fundet en køber til den, og det var ifølge den 45-årige selv ham, der havde skaffet den ældre mand scooteren.

De to tiltalte i sagen er også sigtet for at have stjålet forskellige genstande fra den dræbtes hjem, og en taxachauffør forklarede i retten, at han dagen efter episoden havde kørt med den 45-årige mand.

- Han havde en masse genstande og tasker med sig, blandt andet en eller flere guitarer. På turen fortalte han også, at han havde været i besiddelse af 38.000-40.000 kroner i kontanter, men at han lige havde brugt mange af dem, blandt andet til betaling af husleje, men at han stadig havde 13.000 kroner tilbage i kontanter, og han betalte også for turen med kontanter, forklarede taxachaufføren.

Familierelationer

Torsdag var en søster til den 45-årige mand, der har erkendt sig skyldig i vold med døden til følge, indkaldt som vidne i sagen.

Hun bad sig fritaget for at afgive forklaring, da hun er i familie med den tiltalte, og det ønske efterkom retten.

Det samme gjorde sig gældende ved et tidligere retsmøde, hvor en bror til den anden tiltalte i sagen, en 20-åig mand, blev fritaget for at afgive forklaring i sagen på grund af familierelationer.

Ssagen fortsætter den 28. januar, hvor der er procedure.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Nordtyskland

Stadig færre søger asyl

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce