Annonce
Haderslev

Datteren blev dræbt, da Flemming kørte galt: - Lige dér dør min datter, mens jeg holder hende i hånden

Arkivfoto: Michael Bager
Flemming Lorenzen ved, hvor lidt der skal til i trafikken, før man kan miste det, man har allermest kær.

Flemming Lorenzen fra Vojens glemmer aldrig den 26. august 2016.

Den dag betalte han en stor pris for et uopmærksomt øjeblik.

Det skriver DR Syd.

Han er ude at køre bil med sin datter og sit barnebarn i Sønderjylland.

- Vi kører på en strækning mellem Gabøl og Toftlund. Og så siger mit barnebarn pludselig 'pas på bedstefar'. Der kommer så en hare, der er også lagt ny asfalt, og da jeg bremser, er det ligesom at køre på brun sæbe. Og vi havner i grøften.

Bilen lander på taget, og Flemming Lorenzen og hans datter Tanja Peulecke sidder fastklemt i bilen.

Den augustdag ændrer Flemming Lorenzens liv sig totalt.

- Lige efter ulykken kommer en ung mand hen og spørger, hvad der er sket. Og der får manden reddet mit barnebarn ud af bilen. Og lige dér dør min datter, mens jeg holder hende i hånden.

- Jeg sidder ved siden af hende i 40 minutter, før vi bliver skåret fri, siger Flemming Lorenzen.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af trafikdræbte på de danske landeveje stiger.

I årets ti første måneder var der 159 dræbte på de danske veje - mod 134 i samme periode sidste år.

Ifølge Vejdirektoratet er det de små uopmærksomme øjeblikke, der kan få fatale følger.

Og det er Flemming Lorenzen helt enig i.

- Når jeg kører, er jeg meget opmærksom på, om der er plads nok. Jeg tager ingen chancer. Hvis jeg laver noget forkert, så risikerer jeg, at andre kommer til skade.

- Og det vil være det værste, der kan ske, siger Flemming Lorenzen.

Kilde: DR SYD

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Team Esbjerg For abonnenter

Sådan skal det gøres: Vigtig Champions League-sejr for Team Esbjerg, der spillede modent, modigt og mesterligt

Annonce