Annonce
Sport

David Nielsen lovpriser defensiven efter flot efterår

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Ifølge AGF-træner David Nielsen har især defensiven været afgørende for, at efteråret har været en succes.

AGF har præsteret flot i efteråret og skabt gode resultater, som indtil videre har placeret aarhusianerne på en tredjeplads i 3F Superligaen.

Inden sidste runde i efteråret har AGF 33 point for 19 kampe og har ikke tabt i de seneste fem superligaopgør.

De gode resultater og den flotte pointhøst skyldes især en solid defensiv, mener cheftræner David Nielsen.

- Defensiven har taget et kæmpe nøk opad, og så har vores målmand William Eskelinen næsten holdt målet rent i halvdelen af de kampe, han har stået, konstaterer David Nielsen.

Søndag spillede AGF 1-1 med Lyngby, og det var uden anfører og midterforsvar Niklas Backman, som havde karantæne.

Derfor spillede Frederik Tingager fra start i midterforsvaret ved siden af unge Sebastian Hausner, som senere måtte udgå med en skade.

- Jesper Juelsgård kom ind, og vi rykkede Tingager over til højre, og det synes jeg, de håndterede rigtig godt, siger cheftræneren om de mange rokeringer i defensiven.

Offensiven har også været sprudlende for AGF i efteråret, hvor blandt andre kantspiller Mustapha Bundu har bidraget med otte mål og fem assister.

AGF-angriber Patrick Mortensen, som har scoret syv mål i efteråret, er ikke overrasket over, at holdet i øjeblikket er på tredjepladsen i Superligaen.

- Vi har spillet virkelig godt i hele sæsonen, og vi har fundet en god balance mellem at spille direkte og tålmodigt i løbet af kampene.

- Så har vi selvfølgelig også en masse farlige individualister, hvor især Bundu har været afgørende og skabt rum til os andre, siger Patrick Mortensen.

I efterårets sidste spillerunde skal AGF til Herning og møde Superligaens førerhold FC Midtjylland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce