Annonce
Sport

DBU-boss kritiserer VM-vært: Arbejdsforhold halter stadig

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
DBU-formand Jesper Møller er bekymret over, at migranter arbejder i Qatar uden at få løn frem mod VM i 2022.

VM-værten Qatar er i en længere årrække blevet kritiseret for ikke at tilbyde migrantarbejdere ordentlige arbejdsforhold i forbindelse med opførelsen af de kommende stadioner til VM i 2022.

En rapport fra Amnesty International beskriver, at tusindvis af migrantarbejdere fortsat ikke får løn for deres arbejde.

Der er ellers lavet klagesystemer, der skal løse konflikter inden for seks uger. Ifølge rapporten må gæstearbejderne ofte vente i månedsvis på en afgørelse, og flere af dem ender med ikke at få deres løn.

Det får formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, til at kritisere Qatar.

- Der sker fremskridt, men det går alt for langsomt. Reglerne og redskaberne er til stede, men det bekymrer mig, at arbejdernes situation ikke for alvor forbedres, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

Formanden opfordrer derfor til, at der internationalt bliver fastholdt et pres på Qatar.

- Vi skal holde presset. Vi skal gentage vores besøg fra 2016 og 2019 og gøre det med fælles nordiske værdier og én fælles stemme.

- Derfor opfordrer jeg Amnesty og fagbevægelsen til at tage med os. Kun ved at have en direkte dialog med de ansvarlige i Qatar, kan vi skabe forandringer, mener Møller.

Qatar blev for ni år siden udpeget som vært for VM i 2022. Den lille ørkenstat skal i alt bygge 12 stadioner til slutrunden.

/ritzau/

Annonce
Nyheden på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce