x
Annonce
Sport

DBU kårer Schmeichel som årets spiller for fjerde gang

John Sibley/Ritzau Scanpix
For fjerde gange på fem år er Kasper Schmeichel af DBU blevet kåret som Årets Mandlige Spiller.

For folk, der har fulgt det danske landshold og Premier League i 2019, kommer det næppe som den store overraskelse, hvem Dansk Boldspil-Union (DBU) har kåret som Årets Mandlige Spiller for 2019.

Annonce

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel fra Leicester City modtog fredag hæderen for fjerde gang på fem år efter et år, hvor han på både klub- og landshold har været en stor profil.

De øvrige nominerede var Christian Eriksen (Tottenham, nu Inter), Thomas Delaney (Borussia Dortmund) og Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Det er fans, som har kunnet stemme om, hvem af de fire som skulle løbe med prisen.

33-årige Kasper Schmeichel fik også med prisen sidste år samt i 2015 og 2016, mens Christian Eriksen kilede sig foran og snuppede den i 2017.

Eriksen har også vundet den i 2011, 2013 og 2014.

Tidligere på året blev Kasper Schmeichel også kåret som årets spiller i 2019 af Spillerforeningen.

Blandt andet takket være mange store præstationer fra Schmeichel ligger Leicester i toppen af Premier League i denne sæson.

Derudover var han en vital spiller for Danmark i kvalifikationen til EM 2020.

Ikke mindst hans pragtpræstation i Parken i 1-0-sejren over Schweiz sendte Åge Hareides tropper i retning af den EM-slutrunde, som blev cementeret med 1-1 i Irland i sidste kamp.

I hele 2019 spillede Danmark ti kampe, og det blev til fem sejre og fem uafgjorte.

Kasper Schmeichel står foreløbig noteret for 53 A-landskampe for Danmark siden debuten mod Makedonien (nu Nordmakedonien, red.) i 2013.

Prisen som Årets Kvindelige Spiller går til 31-årige Sanne Troelsgaard, som til hverdag tørner ud for FC Rosengård i Sveriges bedste fodboldrække.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce