Annonce
Sport

DBU oplyser med vilje forkerte holdopstillinger til Uefa

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
DBU snyder med positioner eller talkombinationer i spilsystem, når landsholdets holdopstilling offentliggøres.

Når man i timen op til mandagens EM-kvalifikationskamp mod Irland vil tjekke Danmarks startopstilling, skal man ikke tro på, alt hvad man læser.

I forsøget på at snyde modstanderholdet sender Dansk Boldspil-Union (DBU) nemlig forkerte oplysninger til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa). Også på DBU's sociale medier er der opgivet forkerte informationer.

De 11 startere er rigtige nok, men enten opgiver man en forkert talkombination i spilsystemet, eller er spillere placeret på en forkert position.

Det er med fuldt overlæg, at unionen til Danmarks seneste seks kampe i dette kalenderår har angivet forkerte holdopstillinger til de danske fans og Uefa.

- Vi gør det for at skabe mystik og uvished for modstanderholdet. Det er en måde, hvorpå vi kan give vores landshold de bedst mulige arbejdsvilkår, lyder det fra DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til TV2 Sport.

- Den startopstilling, modstanderholdet som oftest ser, er Uefas, mens de danske fans ser vores startopstilling på sociale medier. Vi ønsker ikke, at de to holdopstillinger er forskellige. Derfor er den holdopstilling, vi melder ind til Uefa, den samme, som vi sender ud på vores sociale medier.

Danmarks kamp mod Irland begynder klokken 20.45. Danmark skal bruge mindst uafgjort for at indløse billet til næste års EM.

Skulle Danmark tabe, kan Danmark stadig bane sig vej via playoffkampe i Nations League.

/ritzau/

Annonce
Artiklen fra TV2 Sport
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce