Annonce
Sport

DBU tager afstand til udbryderliga: En gennemført dårlig idé

Jakob Jensen mener, det er en gennemført dårlig idé, at 12 europæiske klubber vil starte en liga for sig selv. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix
Dansk Boldspil-Union er kraftigt imod 12 europæiske klubbers planer om en udbryderliga, siger direktør.

Dansk Boldspil-Union (DBU) tager afstand til planerne om en udbryderliga.

Det fortæller administrerende direktør Jakob Jensen til TV 2.

- Det er en gennemført dårlig idé af flere grunde. Blandt andet fordi fodbold er drømme. Det kan ikke nytte noget, at man laver en lukket liga, hvor klubbernes eneste formål er at tjene penge.

- Det udelukker det fællesskab, fodbold er, og det er et grundlæggende angreb på den europæiske fodboldstruktur, siger Jakob Jensen.

Natten til mandag præsenterede 12 europæiske klubber planerne om en privat liga med navnet Super League.

Ligaen skal spilles midt på ugen og have i alt 20 hold med, hvoraf 15 af dem skal være medstiftende hold. Dermed søger klubberne tre yderligere hold for at lande på de 15 hold tilsammen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters modtager de stiftende klubber et engangsbeløb på 3,5 milliarder euro. Det svarer til cirka 26 milliarder danske kroner.

Turneringen bliver et alternativ til Champions League, som det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) står bag.

Det er et problem, mener Jakob Jensen.

- De penge, UEFA tjener, går også til udvikling af breddefodbold og sociale formål. Den solidaritet vil fuldstændig forsvinde med Super League, siger han.

Det er planen, at Super League skal skydes i gang allerede til sommer.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Inter, Juventus og AC Milan er indtil videre de stiftende klubber.

/ritzau/

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce