Annonce
Tønder

En ophedet fodboldkamp har ført til indberetning til DBU

Kasper Sørensen, formand for Tønder Sportsforening, afviser at der er blevet råbt nazistisk ting under kampen mellem Tønder U13 og Harreslev-Kobbermølle Ungdomsforening (HKUF) under en kamp i Tønder i weekenden.  Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En sag om skældsord og en smadret bilrude under en fodboldkamp i Tønder i sidste weekend bliver nu taget op af DBU. Formand for Tønder SF er ærgerlig over fremstillingen af sagen.
Annonce

Tønder: I den forgangne weekend tørnede Tønder U13 sammen med Harreslev-Kobbermølle Ungdomsforening (HKUF) fra Sydslesvig.

Under kampen var der en ophedet stemning, da der blandt andet var en oprykning på spil.

Der skulle blandt andet have været skældsord fra Tønders side. Og da udebaneholdet efter at have vundet kampen  3-1 kom ud til deres bil på parkeringspladsen ved Tønder Sport- og Fritidscenter, var en af deres bilrude smadret.

Episoderne har HKUF indberettet til DBU, der nu undersøger sagen.

Tønder Sportsforening er også selv gået ind i sagen.

- Jeg har talt med de involverede parter i sagen og hørt deres fremlæggelse. Der er smadret en rude nede ved svømmehallen. Hvordan det er sket, er der ingen, der ved, siger Kaspar Sørensen der er formand for Tønder Sportsforening.

Annonce

Ingen nazistiske tilråb

Ifølge en artikel i Flensborg Avis er holdet fra Sydslesvig i forbindelse med andre kampe i det sønderjyske før blevet chikaneret på fodboldbanen.


Med hensyn til tilråbene bliver det fremlagt i artiklen, at det er racistiske tilråb fra Tønders side, men de tilråd udspiller sig fra tidligere sager, hvor de har oplevet noget andre steder.

Kasper Sørensen, formand for Tønder Sportsforening


- Det er langt fra eneste gang, at vi støder på noget sådant. I det hele taget er grundindstillingen til os ofte negativ. I Løgumkloster blev der engang råbt "Seig Heil" til os, og i Sønderborg var der engang en meget aggressiv stemning over for tyskerne, og vi er ofte blevet kaldt "nazister", fortæller leder af fodboldafdelingen HKUF, Benno Ewel til Flensborg Avis.

Kasper Sørensen understreger efter at have talt med Tønders tilskuere samt træner, at der ikke er råbt hverken nazistiske eller racistiske tilråd mod HKUF under kampen i Tønder i weekenden.

- Der er hverken råbt nazistiske eller racistiske ting. At der så under kampen bliver råbt andre bandeord, det hænder i fodbold, siger Kasper Sørensen.

Han understreger, at klubben tager stærkt afstand fra tilråb, der har den mindste klang af racisme eller nazisme.

Bilen som fik slået en rude i stykke var parkeret ved svømmehallen ved Tønder Sport- og Fritidscenter. Privatfoto

Fodboldformanden fra Tønder siger endvidere, at han har klaget til Flensborg Avis over artiklen om sagen, hvor han mener, at det bliver fremstillet, at det er Tønders tilskuere, der under kampen i denne weekend havde kaldt Sydslesvigerne "nazier".

- Med hensyn til tilråbene bliver det fremlagt i artiklen, at det er racistiske tilråb fra Tønders side. Men de tilråb udspiller sig fra tidligere sager, som de (HKUF, red.) har oplevet andre steder. I den forbindelse har jeg ringet og skrevet en lang mail til Flensborg Avis. Det vil vi simpelthen ikke lægge navn til. Det er forkert og ærgerligt, siger formanden for Tønder Sportsforening.

Annonce

Undersøger sagen

Holdet fra Sydslesvig har ifølge Kasper Sørensen heller ikke indberettet om sådanne tilråb, men derimod om den smadrede bilrude, samt at den tyske træner og en tilskuer fra Tønder skulle have været oppe at toppes, fordi bolden blev skudt ud for banen.

Det var dette hold fra HKUF, der spillede den vigtige kamp i Tønder. Foto: HKUF

- Vi er i fuld gang med at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det hele. Vi skal tale med endnu flere, der har været til kampen. Alt skal klarlægges. Men vi vil afvise, at der er råbt noget racistisk i den kamp, siger Kasper Sørensen.

På Flensborg Avis forstår man ikke kritikken, som Kasper Sørensen har rettet mod avisen.

- Der står ingen steder i artiklen, at tilråbene kommer fra tilskuere i Tønder. Der står derimod, at det er i Løgumkloster og i Sønderborg, at holdet har oplevet ubehagelige tilråb, siger Jens Nygaard, der er skribenten af artiklen.

Tønder Sportsforening har svaret på HKUF's indberetning til DBU. De venter nu på DBU's afgørelse i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce