Annonce
Sport

DBU vil styrke danske elitedommeres udvikling

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et nyt dommerudvalg med Michael Johansen i spidsen skal styrke udviklingen af danske elitedommere.

Nutidens og fremtidens danske elitedommere skal løftes fagligt og sikres den bedste udvikling.

Det mener Dansk Boldspil-Union (DBU), der har besluttet at opføre et nyt dommerudvalg til at arbejde målrettet med opgaven.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

- Udvalget skal være med til at sikre de bedst mulige rammer, så vi kan forbedre dommernes udviklingsmuligheder og få flere dommere med på højeste plan internationalt, siger konstitueret direktør i DBU Kenneth Reeh i meddelelsen.

Udvalget kommer til at består af tidligere topdommere med international erfaring. De skal arbejde med analyse, monitorering samt fysisk og mental træning, ligesom de skal sikre, at den næste generation af topdommere står klar i kulissen.

Til at stå i spidsen for det nye udvalg har DBU valgt tidligere Superliga- og Fifa-dommer Michael Johansen.

- Kravene til en topdommer i dag kan ikke sammenlignes med tidligere tider.

- I nutidens topkampe er der maksimalt pres på dommeren fra spillere, trænere, tilskuere, tv-seere, journalister og bedømmere, som alle forventer en fejlfri præstation hver eneste weekend, siger han.

Udvalget trækker i arbejdstøjet fra 1. juli i år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce