Annonce
Vejen

De afviste: V-politiker har tillid til myndighedernes vurderinger i syrer-sager

- Jeg kan sagtens forstå, at det er hårdt at få afslag på ophold i Danmark og skulle vende hjem til Syrien, hvis man ikke ønsker det. Det er historier som disse, som gør rigtig ondt og gør en ked af det, siger folketingsmedlem Anni Matthiesen fra Venstre. Hun har dog tillid til myndighedernes behandlinger af sagerne. Privatfoto.
Det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen fra Venstre finder det er helt naturligt, at når Danmark hjælper personer, der flygter fra krig og ufred, så skal man også vende tilbage til sit hjemland, når det vurderes tilstrækkeligt sikkert.

Vejen/Andst: Afslag på opholdstilladelser og hjemsendelse af syrere til Damaskus-regionen i Syrien er blevet et varmt emne i den offentlige debat.

Det lokale Folketingsmedlem Anni Matthiesen fra Venstre melder sig nu også på banen i sagen om den vel-integrerede Al-Kholi familie fra Andst, der kan se frem til en tilværelse i et udrejsecenter, med mindre Flygtningenævnet omgør afslaget på at få forlænget deres opholdstilladelse fra Udlændingestyrelsen.

- Jeg kan sagtens forstå, at det er hårdt at få afslag på ophold i Danmark og skulle vende hjem til Syrien, hvis man ikke ønsker det. Det er historier som disse, som gør rigtig ondt og gør en ked af det. Jeg mener dog også, at det er helt naturligt, at når vi i Danmark hjælper personer, der flygter fra krig og ufred, så skal man også vende tilbage til sit hjemland, når det vurderes tilstrækkeligt sikkert, skriver Anni Matthiesen i et svar til JydskeVestkysten.

Annonce

I Danmark er det et spørgsmål, der afgøres af Udlændingestyrelsen, som sammen med Dansk Flygtningehjælp har været på mission i Syrien og indsamlet en lang række indtryk af situationen i Damaskus-regionen.

- Jeg stoler derfor på, at vores myndigheder er i stand til at foretage den vurdering. Og når de anbefaler, at man begynder at se på at sende nogle flygtninge tilbage til dele af Syrien, så er det den indstilling, som jeg og Venstre følger, skriver Anni Matthiesen til JydskeVestkysten.


Jeg stoler derfor på, at vores myndigheder er i stand til at foretage den vurdering. Og når de anbefaler, at man begynder at se på at sende nogle flygtninge tilbage til dele af Syrien, så er det den indstilling, som jeg og Venstre følger.

Anni Matthiesen, folketingsmedlem for Venstre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce