x
Annonce
Debat

De amoralske skatter

Læserbrev: Chefredaktør Peter Orry beskriver i sin leder den 7. april arveafgiften som den tredje skat. Det er værre end det. Grundarealer er i forvejen forsynet med fire skatter, og arveafgiften udgør så i nogle tilfælde den femte:

Skat på arbejde, moms, ejendomsværdiskat, grundskyld - og arveafgift. Der er forskellige meninger herom i Folketinget. De Konservative vil nedsætte/fjerne grundskylden. Hvorfor ikke modsat - beholde grundskylden og fjerne alt det andet.

Danmarks jord og vores naturressourcer bør tilhøre os alle og rådighedsretten være skatteobjektet. Tænk hvilket enormt bureaukrati, der fjernes samtidig, når nu Skat alligevel er helt ude i hampen med beregning, indkrævning og vurdering.

Tillæg så borgerløn/basisindkomst med afskaffelse af op til 20 borgerregulerende ordninger med tilhørende kostbart bureaukrati. Retfærdighed og frihed i fædrelandet skal indføres ved at afskaffe i stedet for at lappe videre på kludetæppet.

Hvorfor beholde et princip fra dengang kongen og godsejerne ejede det hele og anbragte de oprørske på træhesten. En fantasi? Ja, for fantastisk for alle. Undtagen Retsforbundet - Danmarks bæredygtige parti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce