Annonce
Debat

De ansvarlige vildleder

Læserbrev: Efter afsløringen i Landbrugsavisen den 13. marts 2021 af en grov vanrøgtssag om naturplejekvæg på statens arealer i Mols Bjerge, er det en skændsel at følge de ansvarliges vildledninger.

I et læserbrev i JV den 22. marts skriver miljøminister Lea Wermelin, at ministeriet aldrig vil acceptere mistrivsel på statens arealer og pointerer, at det er en enkeltstående sag, som flere Venstrefolk udnytter i strid med sandheden. Enten manipulerer miljøministeren, eller også ved hun ikke hvad der foregår på hendes fødeø, Bornholm. Her kan man på Google læse om vanrøgt og pinefuld død af syv bisonokser på et år samt 14 aflivede bisonokser i 2018 på statens arealer på Mols. Branchekendte besøgende kan berette om manglende faglig tilsyn, hvilket kan resultere i vanrøgt af så store dyr.

Da det kom frem om vanrøgt af naturplejekvæg på statens arealer i Mols Bjerge fra 2018 til 2020 viste det sig, at en entreprenør over flere år har sendt et større antal kvæg, heste og bisonokser til løvefoder i Ree Dyrepark på Mols. Når der ikke har været noget offentligt materiale om dyrenes sundhed, stilles museumsinspektør Morten D.D. Hansen i et dårligt lys, da han ikke kan undgå at have kendskab til de store trivselsproblemer med dødelig udgang. Mens han umuligt kan være uvidende om de verserende misrøgts sager, har han samtidigt søgt regeringen om et rewildings projekt og fået det godkendt. Det vil efter min mening lempe dyrevelfærden til fordel for naturen.

Jeg er tidligere kommet til at kalde Morten D.D. for chefbiolog i naturstyrelsen i stedet for museumsinspektør på Naturhistorisk Museum/Molslaboratoriet. Det skal jeg gerne beklage, men på grund af den måde han vildleder på og har nedgjort mig på under et møde, vi begge deltog i, må en undskyldning, som en læser har bedt mig om, vente. Det kniber også med tilliden til hans skønmaleri af, hvordan Molslaboratoriet overholder dyrevelfærden med naturplejekvæg. Molslaboratoriet er blevet politianmeldt, mens miljøminister Lea Wermelin og fødevareminister Rasmus Prehn samtidig er indkaldt i samråd i Folketinget til at redegøre for vanrøgt på statens arealer.

JydskeVestkysten har givet museumsinspektør Morten D.D. Hansen mulighed for at svare på kritikken. Han skriver tilbage:

Der er så mange usandheder i det indlæg, at jeg ikke vil spilde tid på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce