Annonce
Rejser

De bedste spa-oplevelser i Budapest

Széchenyi Bath åbnede i 1913 og får supplerende vand fra to varme kilder med temperaturer på henholdsvis 74 og 77 grader. Foto: Wikimedia Commons

Charlotte Larsen og en veninde satte sig et mål: At besøge så mange spabade i Budapest som overhovedet muligt i løbet af tre dage. Her er deres fire favoritter baseret på to besøg i den ungarske hovedstad.

Annonce
Annonce

1. Király Bath

Overraskende og autentisk, derfor den bedste spa-oplevelse på turen. Király Bath er opført i år 1560 og er et klassisk tyrkisk bad med kuppel-hvælving. Badet blev beskadiget under Anden Verdenskrig. Renoveringen var tilendebragt i 1950, og siden har badet stået som en (temmelig) patineret "tidslomme". Király oser af ro, nærvær og fordybelse. Termisk helsebringende vand gennem århundreder.

www.bathsbudapest.com/kiraly-bath

Rejsens pris

Rejsen: Fly Billund-Budapest t/r med Ryanair, tre overnatninger på Hotel Gellért inklusive morgenmad. En entré til Gellért badet er inkluderet, når man bor på hotellet: 1500 kroner pr. person. Øvrige udgifter: 5 x diverse massage/behandlinger, restaurantbesøg, taxa m.m.: 3500 kroner pr. person (vi sparede ikke på noget).

Hotel Gellért er en af Budapests mest markante bygninger. Hotel og badene udgør et samlet kompleks. Foto: Wikimedia Commons
Annonce

2. Gellért Bath

Det smukkeste bad i Budapest. Bygningen er fra cirka år 1920 og bygge-/interiør- stilen er art nouveau, når den er bedst. Baderummene er beklædt med de smukkeste mosaikker, og ovenlysvinduerne er blyindfattede og med farvet glas i de flotteste mønstre. Man kan sagtens forestille sig, at adelen fra det meste af Europa kom hertil for at få helse og for at se og blive set i 1920'ernes Budapest. På Gellért er også et stort udvalg af massager, kosmetolog og tandlæge.

www.bathsbudapest.com/gellert-bath

Gellért Bath har 10 pools i forskellige størrelser og med forskellige temperaturer. Foto: Wikimedia Commons
Annonce

3. Széchenyi Bath

Europas største bad. En stor og imponerende bygning. Massage af alskens slags kan tilkøbes, og der er talrige bade at gå på opdagelse/fare vild i. En særlig oplevelse er at være i det store udendørs 38 grader varme bad, når luften er omkring fem grader. Széchenyi-badet er et udflugtsmål i weekenden.

www.bathsbudapest.com/szechenyi-bath

Király Bath er Ungarns ældste, hvilket bygningen også bærer præg af. Foto: Charlotte Larsen
Annonce

4. Rudas Bath

Et virkelig dejligt tyrkisk bad med en smuk kuppelhvælving. Der er flere bade inden døre og på taget et udendørs bad med udsigt over Donau og Budapest. Rudas-badet er et af de sidste bade, som har kønsopdelte dage. Mandage kun for mænd, tirsdage kun for kvinder. På disse dage er det tilladt at bade uden badetøj. Resten af ugens dage er for begge køn - og med badetøj.

www.en.rudasfurdo.hu/

Rudas bath - Google-søgning

Omklædningsrum i Király Bath, som er Ungarns ældste af sin slags. Foto: Charlotte Larsen
Rudas Bath genåbnede i 2006 efter en gennemgribende renovering. Foto: Wikimedia Commons
Széchenyi Bath tager sig stemningsfuldt ud om aftenen. Det åbnede i 1913 og får supplerende vand fra to varme kilder med temperaturer på henholdsvis 74 og 77 grader. Foto: Charlotte Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce