Annonce
Haderslev

De brænder for Haderslevs butiksliv: Hr. og Fru Møller hædret med Iværksætterprisen 2020

Sammen med sin mand, Henrik Møller, driver Mia Gade Møller  i dag tre forretninger i Haderslev bymidte. Under corona-krisen har parret åbnet både helsekost- og dametøjbutik. De to nye butikker er begge underafdelinger af Haderslev Wellnesshus. - Jeg tror, at vi har mødt alle de udfordringer, vi kunne blive udsat for, men vi er kommet igennem det som et team sammen med alle vores fantastiske medarbejdere. Det er en fælles indsats, konstaterer Mia Gade Møller. Foto: Dorthe Rasmussen
De har vist handlekraft og mod. Mia Gade Møller har sammen med sin mand, Henrik Møller, etableret tre forretninger på to år.

HADERSLEV: Det var et stolt og glad iværksætterpar, Mia Gade Møller og Henrik Møller, som blev hædret med Iværksætterprisen 2020 ved Haderslevs Erhvervsråds virtuelle generalforsamling onsdag aften.

- Hvor vildt er det lige. Vi har alt grund til at være stolte, skriver en jublende glad Mia Gade Møller i en opdatering på sin Facebook-profil, der dagen derpå havde modtaget adskillige glade smiley og likes.

- Prisen har stor betydning for mig personligt -  en lille sejr for, at de opgaver og ideer, vi render rundt med i hovedet, som vi realiserer eller forsøger at realisere også bliver “set”. Vi vil Haderslevs butiksliv helt vildt, og heldigvis vil det også os... Tillykke til alle medarbejdere, lejere og alle de fantastiske mennesker der er omkring os, lyder det videre fra årets prismodtager.

Annonce


Prisen har stor betydning for mig personligt - en lille sejr for, at de opgaver og ideer, vi render rundt med i hovedet, som vi realiserer eller forsøger at realisere også bliver “set

Mia Gade Møller, forretningskvinde


Tre forretninger på to år

For to år siden etablerede hun, sammen med sin mand Henrik Møller, Haderslev Wellnesshus i Nørregade.

Kun et halvt år efter åbningen af huset, som fælles adresse for mange små selvstændige behandlere, stod Mia og Henrik Møller midt i en corona-nedlukning af huset.

Men denne umiddelbare modgang blev hurtigt vendt til mod på mere.

Efter positiv dialog med den lokale handelskoordinator og en konstruktiv udlejer, blev en længe efterspurgt helsekostforretning etableret i form af Frk. Helsekost.

Den samme handlekraft kom til udtryk, da en velkendt dametøjsforretning (Butik Agnes, red.) lukkede.

Fru Mö:ller kom hurtigt til som en ny butik i Haderslev gågade, så det driftige par har altså åbnet to nye butikker, mens resten af landet lukkede ned.

Bestyrelsen for HER havde på den baggrund valgt at hædre de to ildsjæle. I  motivationen fra bestyrelsen lød det blandt andet også:

- Der er flere dygtige detailhandlere i Haderslev, som har gået mod strømmen og udvist stort mod og stor kreativitet det forløbne år, og der opleves et stærkt sammenhold blandt butikkerne i hele kommunen. Mia og Henrik Møller tager aktivt del i denne udvikling og har vist både handlekraft og mod med åbningen af de nye butikker – de må med rette fremhæves som aktive med hjerte og vilje!”

De blev også hædret:

Det skortede ikke på kandidater til priserne ” Årets iværksætter virksomhed”, ”Årets virksomhed” og ”Årets Corona initiativ”. Blandt de indkomne forslag havde bestyrelsen for Haderslev Erhvervsråd udvalgt tre ildsjæle/ virksomheder, der blev hædret på onsdagens generalforsamling.

 Udover årets Iværksætterpris, der gik til Mia Gade Møller og Henrik Møller, blev der uddelt diplomer og hæder til følgende to initiativer: 

”Guerillagruppen” af kreative HER-medlemmer fremhæves og hædres for en helt særlig corona-indsats.

Gruppen har under nedlukningen af butikslivet lavet kampagner, Facebooksider, hjemmesider, video og meget andet. Alt sammen for at holde mest muligt gang i de lokale butikker og restauranter og dermed hjælpe andre små selvstændige gennem nedlukningen.

Med ekspresfart fik gruppen blandt andet skabt  online-platformen Haderslevhandler.nu

Hovedaktørerne i gruppen har været syv små kreative virksomheder i kommunen: Nete Kaasen, Tegnerum (Mai Halberg), Flowerhaus (Jeppe Vinum, Thomas Lund), Grassat (Thomas Bonde), Degn Marketing (Ken Degn), Phillip Helbo, Skilte & Print (Ninette Skøtt Nielsen)

Blandt kommunens etablerede virksomheder gik årets hæder til  F. Engel på baggrund af det store sammenhængende projekt, hvor virksomheden har samlet og udvidet sine aktiviteter på Norgesvej, og samtidigt sat skub i etableringen af et  nyt attraktivt boligområde centralt i Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce