Annonce
Læserbrev

De danske sommerhuse

Læserbrev: Pernille Weiss, Europaparlamentet (K) skrev et gennemtænkt indlæg i JV vedrørende bevarelsen af vor beskyttelse imod, at udlændinge kan opkøbe vore sommerhuse.

Idealister og spekulanter vil have åbnet for salg, men her bør man tænke langt frem. Skal det være unge danske eller velhavende udlændinge, der skal eje vore sommerhuse. Blandt de der i dag ejer sommerhuse, er der ingen tvivl, husene skal fortsat være for dansk ungdom.

Der bliver argumenteret med, at vi er umoralske ved at beskytte imod salg til udlændinge, når der samtidigt er danskere, der køber sommerhuse i udlandet. Det er en rigtig grov beskyldning, for det er det enkelte land der bestemmer om de vil give udlændinge mulighed for grundkøb, og det skal vi da ikke indrette vores lovgivning efter. At et land som Spanien sælger sine kystområder til udenlandske hotelkæder, skal da ikke åbne for, at vi skal sælge vores kyst.

Vore politikere skal sørge for, at vi bevarer vor "sommerhusregel".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];