Annonce
Debat

De få fjolser fylder for meget på fodboldstadion

På kant: ”Victor Fischer, han er homo.”

Både under FCKs kamp mod OB søndag og efter kampen mellem Brøndby og Nordsjælland mandag aften var der fans, der sang sådan om FCKs stærke midtbanespiller.

En tåbelig opførsel fra fansenes side, men forhåbentlig kommer der noget godt ud af sagen. Meget nemlig på, at der nu endelig er er håb om, at vi kan få gjort op med homofobien i dansk fodbold.

I hvert fald har der været masser af opbakning til Fischer, efter at han stod frem og tog kraftig afstand fra fansenes sang.

Det groteske ved historien er, at fansene næppe tror Victor er homoseksuel. Faktisk har langt de fleste fans næppe noget imod homoseksuelle. Ligesom langt de fleste ikke har noget imod sorte, rødhårede, tykke osv. som fansene også med mellemrum synger om. For fansene handler det om, at genere modstanderen mest muligt i håbet om, at han så spiller dårligere. Men uanset hvad argumentet er for den idiotiske opførsel, så er det nødvendigt, at det bliver stoppet øjeblikkeligt.

Det er tåbeligt og sårende og desværre med til at legitimere det at tale nedladende om andre – i dette tilfælde homoseksuelle.

Skal vi det til livs, er det nødvendigt at flere af de store stjerner i klubberne offentligt tager afstand og fortæller fansene, at det ikke er den form for opbakning, de ønsker

Ikke en stor forkromet kampagne, men direkte opfordring og dialog med de enkelte fangrupper. Og derfor er det helt på sin plads, at disciplinærudvalget nu træder til og for min skyld hellere end gene uddeler bøder og karantæner, indtil beskeden er forstået, og de tåbelige tilråb udryddet.

Annonce
Jan Schouby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce