Annonce
Esbjerg

De første elever tilbage til anderledes hverdag på SOSU Esbjerg

Cecilie Andersen og Emil Mortensen er glade for at være tilbage på SOSU Esbjerg. Men det er ikke den samme hverdag som før coronaudbruddet, de er kommet tilbage til. Foto: SOSU Esbjerg.
Det er anderledes men dejligt at være tilbage i skole. Tiden med hjemmestudier og manglende fysisk kontakt til venner og klassekammerater har været hård, fortæller Emil Mortensen og Cecilie Andersen, der begge læser til Pædagogisk Assistent på SOSU Esbjerg.

Esbjerg Kommune: Først troede de, at det bare ville blive en forlænget weekend med skolefri. Men langsomt gik alvoren omkring nedlukningen af Danmark i forbindelse med det verdensomspændende udbrud af den farlige coronavirus op for de to klassekammerater Cecilie Andersen og Emil Mortensen, der nu er lykkelige for at være tilbage i skole på SOSU Esbjerg.

- Der har ikke rigtig været noget at stå op til. Der selvfølgelig skole og lektier, men det bare ikke det samme, når det er på en computer. Jeg har nærmest ligget i min seng 90 procent af tiden. Ens krop er bare ikke den samme, når man ikke kan komme ud og lave noget, fortæller Emil Mortensen i en pressemeddelelse fra SOSU Esbjerg.

Cecilie Andersen har følt sig indelukket og været bekymret for, hvordan fremtiden ville tegne sig, og om klassens afsluttende eksamener for eksempel ville blive rykket. Men online-undervisningen har betydet, at det ikke bliver nødvendigt, og faktisk har det fungeret helt fint at blive undervist online.

- Lærerne har været gode til at holde balance i det hele og for eksempel tage hensyn til dem, der har børn derhjemme og den slags. Fra morgenstunden fik vi oplæg om, hvad vi skulle lave i løbet af dagen, og hvor lang tid, vi skulle bruge på den enkelte opgave, fortæller Cecilie Andersen.

Gradvis åbning

Sammen med en håndfuld andre klasser er Emil og Cecilies klasse en del af den første bølge af elever, der er tilbage på SOSU Esbjerg efter den totale corona-lukning af Danmark. Regeringen har i første omgang åbnet for, at hovedforløbselever med mindre end et år tilbage af deres uddannelse kan komme tilbage på skolen.

Derfor vil flere hold også gradvist blive lukket ind på SOSU Esbjerg over de kommende uger – men det er en anderledes skole, de møder ind til.

- Det var fedt at komme tilbage og se sine venner, men desværre er det kun halvdelen af klassen. Vi er blevet splittet op i to hold, og de andre må vi slet ikke have kontakt med. Så det føles meget anderledes – det er ikke normal skole, fortæller Emil Mortensen.

Forholdsreglerne er udstukket af Sundhedsstyrelsen, og de bliver fulgt til punkt og prikke på SOSU Esbjerg:

- Vi skal spritte og vaske hænder og holde os i klassen med to meters afstand til hinanden og i øvrigt ikke gå rundt på skolen, konstaterer Cecilie Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce