Annonce
Tønder

De første iværksættere har sagt ja til Højers nye erhvervshus

Arbejdet i Storegade 23 i Højer begyndte i udgangen af 2018. Bygningen skal snart huse "Grøbleriet", som bliver et erhvervshus, der blandt andet tilbyder kontorpladser og kurser til lokale iværksættere. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

Et af de næste skridt i Tøndermarsk Initiativets lange række af projekter i Højer er det nye erhvervshus, Grøbleriet. Bygningen vil til foråret blandt andet samle lokale iværksættere under samme tag.

Annonce

HØJER: Kort efter påske er det planen, at Højers nye iværksætterhus i Storegade, Grøbleriet, står færdigt og klart. Et af husets formål er at samle lokale iværksættere og enkeltmandsvirksomheder under samme tag, og den opgave er der stille og roligt kommet gang i. Men der er stadig pladser tilbage til interesserede iværksætterspirer på adressen.

Opgaven med at besætte de foreløbigt ti pladser i huset, ligger hos Julie Hermansen, der er destinationsudvikler hos Tøndermarsk Initiativet.

- Det går stille og roligt fremad med at få afsat kontorpladserne i vores kontorfællesskab. I øjeblikket har vi udlejet to pladser, og vi flytter også selv Tøndermarsk Initiativets hovedkontor derud, så snart bygningen står klar til april, forklarer hun.

Tøndermarsk Initiativets eget kontor optager fem pladser - men fortvivl ej: Der er mulighed for hurtigt at etablere flere pladser, lyder budskabet:

- Vi tager selv fem pladser til vores projektkontor, men vi skal nok finde en god løsning, uanset hvor mange vi bliver. Så det er bare at henvende sig. Alle, som gerne vil arbejde med Tøndermarskens DNA er mere end velkomne, siger hun.

I øjeblikket har vi udlejet to pladser, og vi flytter også selv Tøndermarsk Initiativets hovedkontor derud, så snart bygningen står klar til april.

Julie Hermansen, destinationsudvikler i Tøndermarsk Initiativet
Kunstneren Daisy Dahl er blandt de første lokale erhvervsdrivende, som har takket ja til en kontorplads i Grøbleriet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Vandrerturister

Arbejdet på Storegade 23 i Højer er i øjeblikket i fuld gang. Det er planen, at Grøbleriet står indflytningsklart lige efter påske, men samarbejdet omkring at skabe ny udvikling mellem lokale virksomheder og iværksættere vil begynde inden da:

- Vi sætter gang i aktiviteterne i Højer i andre lokaler, så vi kan begynde før april. Vi har en masse forskellige tiltag til iværksættere, som skal sættes i gang. Den viden skal vi have videre til de lokale erhvervsdrivende, så de kan se nærmere på, hvad de kommende vandrerturister vil efterspørge. Det sætter vi i gang til marts, fortæller hun.

Annonce

Sparring og netværk

En af de to pladser, som allerede er udlejet i Højers nye erhvervshus, er blevet lejet af Skærbæk-kunstneren og kommunalbestyrelsesmedlem Daisy Dahl. Egentligt har hun også kontor i forbindelse med sit eget galleri. Alligevel har hun også slået til i Højer, og glæder sig til at udforske de nye muligheder i Grøbleriet:

- Jeg skal først og fremmest bruge Grøbleriet til at være med inde over kurser. Som kunstner går man meget alene med det hele derhjemme, så jeg ser også frem til en god sparring med andre. Men jeg kommer ikke til at sidde i Grøbleriet på fast basis, for jeg maler jo en del opgaver på bestilling i mit atelier, siger Daisy Dahl og tilføjer:

- Det er noget, jeg har søgt efter i lidt tid. Jeg vil gerne være en del af et fællesskab på den her måde, og jeg synes ideerne bag Grøbleriet passer godt sammen med det, jeg gør. Netværket og relationerne er vigtige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Navne

Da MeToo blomstrede trådte hun frem

Annonce