Annonce
Tønder

De første iværksættere har sagt ja til Højers nye erhvervshus

Arbejdet i Storegade 23 i Højer begyndte i udgangen af 2018. Bygningen skal snart huse "Grøbleriet", som bliver et erhvervshus, der blandt andet tilbyder kontorpladser og kurser til lokale iværksættere. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

Et af de næste skridt i Tøndermarsk Initiativets lange række af projekter i Højer er det nye erhvervshus, Grøbleriet. Bygningen vil til foråret blandt andet samle lokale iværksættere under samme tag.

HØJER: Kort efter påske er det planen, at Højers nye iværksætterhus i Storegade, Grøbleriet, står færdigt og klart. Et af husets formål er at samle lokale iværksættere og enkeltmandsvirksomheder under samme tag, og den opgave er der stille og roligt kommet gang i. Men der er stadig pladser tilbage til interesserede iværksætterspirer på adressen.

Opgaven med at besætte de foreløbigt ti pladser i huset, ligger hos Julie Hermansen, der er destinationsudvikler hos Tøndermarsk Initiativet.

- Det går stille og roligt fremad med at få afsat kontorpladserne i vores kontorfællesskab. I øjeblikket har vi udlejet to pladser, og vi flytter også selv Tøndermarsk Initiativets hovedkontor derud, så snart bygningen står klar til april, forklarer hun.

Tøndermarsk Initiativets eget kontor optager fem pladser - men fortvivl ej: Der er mulighed for hurtigt at etablere flere pladser, lyder budskabet:

- Vi tager selv fem pladser til vores projektkontor, men vi skal nok finde en god løsning, uanset hvor mange vi bliver. Så det er bare at henvende sig. Alle, som gerne vil arbejde med Tøndermarskens DNA er mere end velkomne, siger hun.

Annonce

I øjeblikket har vi udlejet to pladser, og vi flytter også selv Tøndermarsk Initiativets hovedkontor derud, så snart bygningen står klar til april.

Julie Hermansen, destinationsudvikler i Tøndermarsk Initiativet
Kunstneren Daisy Dahl er blandt de første lokale erhvervsdrivende, som har takket ja til en kontorplads i Grøbleriet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Vandrerturister

Arbejdet på Storegade 23 i Højer er i øjeblikket i fuld gang. Det er planen, at Grøbleriet står indflytningsklart lige efter påske, men samarbejdet omkring at skabe ny udvikling mellem lokale virksomheder og iværksættere vil begynde inden da:

- Vi sætter gang i aktiviteterne i Højer i andre lokaler, så vi kan begynde før april. Vi har en masse forskellige tiltag til iværksættere, som skal sættes i gang. Den viden skal vi have videre til de lokale erhvervsdrivende, så de kan se nærmere på, hvad de kommende vandrerturister vil efterspørge. Det sætter vi i gang til marts, fortæller hun.

Sparring og netværk

En af de to pladser, som allerede er udlejet i Højers nye erhvervshus, er blevet lejet af Skærbæk-kunstneren og kommunalbestyrelsesmedlem Daisy Dahl. Egentligt har hun også kontor i forbindelse med sit eget galleri. Alligevel har hun også slået til i Højer, og glæder sig til at udforske de nye muligheder i Grøbleriet:

- Jeg skal først og fremmest bruge Grøbleriet til at være med inde over kurser. Som kunstner går man meget alene med det hele derhjemme, så jeg ser også frem til en god sparring med andre. Men jeg kommer ikke til at sidde i Grøbleriet på fast basis, for jeg maler jo en del opgaver på bestilling i mit atelier, siger Daisy Dahl og tilføjer:

- Det er noget, jeg har søgt efter i lidt tid. Jeg vil gerne være en del af et fællesskab på den her måde, og jeg synes ideerne bag Grøbleriet passer godt sammen med det, jeg gør. Netværket og relationerne er vigtige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce