Annonce
Vejen

De første konfirmationer er søndag den 7. juni

Sådan kommer det ikke til at foregå ved årets konfirmation i Jels Kirke. Det har coronakrisen spændt ben for. Billedet er fra konfirmationen i Jels Kirke 2017, og sognepræsten er Anne-Marie Moss Hansen. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen
Både i Jels og i Sdr. Hygum har menighedsrådene valgt at fastholde søndag den 7. juni for årets konfirmationer. I Sdr. Hygum bliver der dog også en anden mulighed i august eller september. I Skrave udsættes konfirmationen til september.

Vejen Kommune: Så kom de endelig – retningslinjerne for en ansvarlig genåbning af folkekirken. Ikke mindst i tre sogne i Vejen Kommune, Jels, Sdr. Hygum og Skrave, har menighedsrådene ventet på en melding fra Kirkeministeriet. Alle tre steder var de oprindeligt planlagte konfirmationer blevet udsat til søndag den 7. juni. Det er om tre uger.

I en mail til konfirmandernes forældre meddelte menighedsrådet i Jels i fredags, at der holdes fast i beslutningen om at afvikle konfirmationen søndag den 7. juni. Samme dag bliver der genåbning af kirken, som har været lukket på grund af renovering af kirkerummet samt kirkens orgel.

Fra forældreside er meddelelsen om at fastholde konfirmationen den 7. juni ikke modtaget lige positivt fra alle. JydskeVestkysten har talt med forældre, som er frustreret og mener, at de er sat i et betydeligt dilemma.

Nogle forældre udtrykker skuffelse over, at konfirmationen ikke er rykket til senere på året. I flere tilfælde er der ikke mulighed for at få holdt festen på nogle af områdets restaurationer, fordi der stadig er lukket. Det betyder, at festen skal flyttes hjem privat, og selv om forsamlingsforbuddet ikke er gældende i private hjem, så er det dog stadig en anbefaling fra sundhedsmyndighederne at holde sig inden for forsamlingsforbuddets rammer.

Flere forældre i Jels har besluttet, at de ikke vil gå i medierne, fordi det nu skal handle om at få afviklet konfirmationerne, som i kirken kommer til at foregå holdvis. En række forældre i Jels har ovenpå udmeldingen fra menighedsrådet valgt, at de vil afvikle festen på et senere tidspunkt, mens andre afvikler festlighederne den 7. juni.

Annonce

Nogle planlagte konfirmationer i juni har fået nye datoer:

Jels: 7. juni, Sdr. Hygum: 7. juni eller enten 30 august eller 6. september, Skrave: 6. september eller 13. september, Lintrup-Hjerting: 14. juni, Skodborg: 6.september eller 13. september, Folding: 20. juni, Malt: 21. juni, Rødding Frimenighed: 21. juni + 28. juni.

Alternative datoer

Konfirmationen i Jels vil blive afviklet holdvis – tre hold hver med seks konfirmander, og et sidste hold med syv konfirmander.

Hver konfirmand må have 10 gæster med i kirken, og det er planen også at streame konfirmationen fra kirken til Sognehuset, hvor hver konfirmand må invitere fire gæster.

Også i sdr. Hygum har menighedsrådet besluttet at fastholde datoen den 7. juni.

- Det har vi valgt af hensyn til de familier, som allerede har forberedt det hele. Samtidig har vi besluttet, at familier, som er stemt for at udsætte konfirmationen, kan få valget mellem enten søndag den søndag den 30. august 6. september. Så må vi se, hvilken af datoerne familierne kan blive enige om, siger menighedsrådsformand Margith Helene Clausen.

I Skrave Sogn har menighedsrådet besluttet endnu engang at udsætte konfirmationen denne gang til søndag den 6. september. Her er der i år kun to konfirmander, mens der i Skodborg er 13 konfirmander.

- Vi har fælles præst med Skodborg, hvor man også har besluttet, at udsætte konfirmationen. Det bliver så søndag den 13. september. Vi har også besluttet, at forældre og konfirmander både i Skrave og i Skodborg frit kan vælge, hvilke af de to datoer de ønsker, konfirmationen skal foregå, siger formanden for Skrave Menighedsråd Britta Mølgaard Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce