Annonce
Vejen

De fleste åbner - en enkelt holder lukket

Regeringen har givet restaurationer lov at genåbne efter godt et par måneders tvangslukning, men ejer af Markedsrestaurationen i Brørup, Arne Haahr Larsen, har valgt at vente til den 12. juni bl.a. fordi ordrebogen er tom, og retningslinjerne er alt for restriktive. Foto: Steen Rasmussen
Markedsrestaurationen i Brørup åbner først den 12. juni. Hotel Skibelund Krat er åben, og Hovborg Kro åbner torsdag. Værtshuse har åbnet.
BRØRUP: - Det kan vi ikke bruge til noget!
Arne Haahr Larsen, ejer af Markedsrestaurationen i Brørup, ville gerne slå alle døre op og byde gæsterne indenfor efter den ufrivillige nedlukning gennem det seneste par måneder, men det kommer tidligst til at ske fredag den 12. juni.
- Med mindre der kommer nye retningslinjer, som vi kan bruge til noget - og det gør der forhåbentligt - men som det ser ud i dag, kan vi ikke få det til at hænge sammen, så indtil videre satser vi på den 12. juni. F.eks. må der lige nu kun være 10 gæster i et selskab, og vi skal spritte toilettet af, hver gang nogen har benyttet det. Det dur jo ikke, mener Arne Haahr Larsen.
Markedsrestaurationen har stor succes med takeaway, hvor den hidtil bedste dag lød på 370 kuverter, men det strømmer fortsat ind med aflysninger på møder og fester hen over sommeren. Senest er spisning med 400 gæster ved VM i krolf i sommer blevet aflyst.
Hovborg Kro åbner torsdag restaurationen, oplyser kromand Jørgen Jørgensen. Sammen med sin familien har han lavet en opstilling af bordene både til morgenmad og alacarte, som passer til forskrifterne. Dagens ret til 85 kroner er onsdag stegt flæsk med persillesauce og torsdag kalkunschnitzel med karrysauce hertil stegte kartofler og grønt.
Hotel Skibelund Krat åbnede i mandags og kører til den 8. juni en genåbningsmenu med tre retter til 200 kroner - rejer med ramsløg, grønne asparges, salat, hjemmebagt brød og smør - dansk kalv med dampede grøntsager, pommes rissolles og rødvinssauce og jordbærconsommé med vaniljeis, friske bær og sprøde indslag.

Værtshuse

Askotten i Askov er nu åbnet. Kom og hils på vores nye servitrice Natascha, som altid tager imod jer med et smil, skriver værtshuset på FB og lokker med en øl til de første 10 gæster fra Iversen Taxa.
Husk på Askotten bliver alt afsprittet jævnligt og efter hver kunde med klude, som ikke bliver genbrugt, og der er plexiglas i hele baren, så I kan sidde der. Vi gør alt for, at I kan være trygge, og I kan også sidde i gårdhaven, så I kan rolig kigge ud til en sludder. Velmødt alle glade gæster.
Knud Theills Vikinghuset i Jels fortæller, at der mandag stod gæster og hev i den læste dør, før han fik åbnet.
- Vi har stole til 30-40 gæster og det passer fint med afstandskravene i et lokale på 120 kvadratmeter.
Værtshuset har til daglig åbent kl. 14-22. Fredag, lørdag, søndag er der åbent fra kl. 10 til midnat.
Indehaver Tano på Napoleon, Rødding, åbner i dag onsdag og skriver på FB: "I retningslinjerne er der bla. forskel på antallet af personer, der må opholde sig i lokalet alt efter om man står op eller sidder ned - og ingen gæster må opholde sig mere end 15 minutter i baren, med mindre der er sat afskærmning op ind mod personalet.
Uptown i Vejen meddeler på FB, at der er åbent kl. 10-23.
Knud Theill har åbnet sit værtshus Vikingehuset i Jels. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce