Annonce
forside

De flyvende cykler i Ellum

Ellum BMX og Varde BMX arrangerer i fællesskab årets jysk-fynske mesterskaber i BMX, som blev kørt i Ellum. Med 108 ryttere til start var der action hele weekenden på den 360 meter lange bane. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Højtflyvende dramatik hører sig til, når BMX-rytterne indtager banen i Ellum og kæmper om det jysk-fynske mesterskab.

ELLUM: Ellum BMX Klub var i weekenden værter for de jysk-fynske mesterskaber i BMX, og med 108 kørere til start var det et velbesøgt løb. For hjemmebanekørerne er kendskabet til den snoede bane en god ting, men det er ikke nødvendigvis det afgørende, hvis man spørger Klaus Johnsen fra Ellum BMX. Den 21-årige BMX-kører er at finde i klassen 'Cruiser 19-27':

- Det er en fordel at køre på hjemmebane i den forstand, at man kender banen godt, men ellers gør det ikke den store forskel for mig. Ellum-banen er lidt speciel i forhold til andre BMX-baner, for den har mange sving, men er samtidigt kort, forklarer han og uddyber:

- På andre baner har man typisk tre sving og en længde på op mod 400 meter eller mere, men den her er 360 og har en del flere sving. Så med andre ord er der lidt, de andre skal vænne sig til i træningen, siger Klaus Johnsen.

Den udlægning deler klubkammeraten Markus Bergholt i øvrigt. Han er til start i 'Challenge Boys 14', og ser også banekendskabet som en god fordel:

- Det er rart at kunne køre herhjemme på en bane, som man kender godt. Det er gået fint indtil nu - jeg har en andenplads og en tredjeplads i mine første to indledende heats, sagde Bergholt midt på søndagen. Det endte også med en podieplads til Markus Bergholt, som endte med

Annonce

Sådan gik det de lokale ryttere

Klasse - Navn - Klub - Resultat:Cruiser 17-29: Jakob Mikkelsen, Ellum, Vinder - Klaus Johnsen, Ellum, 3.

Cruiser 30+: Henrik Jørgensen, Ellum, 4.

Challenge Boys 8: Philip Hyldtoft, Ellum, 2

Challenge Boys 12: Mike Dahl, Ellum, 2.

Challenge Boys 14: Markus Bergholt, Ellum, 2.

Challenge Boys 15: Christian Schack, Tønder, 5.

Challenge Boys 17-29: Jakob Mikkelsen, Ellum, 4.

Challenge Girls 7: Caroline Schack, Tønder, 3.

Challenge Girls 10: Laura Marie Schack, Tønder, 3.

Det går stærkt, og der flyves højt, når rytterne tordner ud af startgaten og ud over banens første hop. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Et løb i samarbejde

Weekendens mesterskaber i Ellum er blevet til i et samarbejde mellem Ellum BMX og Varde BMX, og det er også en godt tilfreds Finn Johnsen, der som stævneleder kan gøre status på weekenden søndag eftermiddag:

- Det er gået rigtig godt herude. Der var god opbakning, specielt fra byen, og det er virkelig med til at gøre en forskel. Med 108 ryttere til start er der godt nok tale om en tilbagegang i forhold til hvad vi så for nogle år siden, men den udvikling arbejder vi absolut på at vende, afrunder han.

Weekendens løb gav Klaus Johnsen en tredjeplads i Cruiser 19-27 - en klasse, som i øvrigt blev vundet af en anden Ellum-kører i form af Jakob Mikkelsen.

Et af Ellums lokale håb, Klaus Johnsen, kører i Cruiser 19-27-klassen. Søndagens jysk/fynske mesterskab kastede en tredjeplads af sig. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
BMX er for alle aldersklasser - med 21 klasser til start og ryttere fra fem år og op i fyrrerne er der altid mulighed for at konkurrere under lige forhold. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jysk/fynsk mesterskab BMX. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jysk/fynsk mesterskab BMX. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jysk/fynsk mesterskab BMX. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jysk/fynsk mesterskab BMX. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jysk/fynsk mesterskab BMX. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce