Annonce
Varde

De frivillige hyldes

Varde: Frivillig Fredag - i år fredag 27. september - er hele Danmarks festdag for frivillighed.

Over hele landet markeres dagen med et væld af aktiviteter og arrangementer - også lokalt.

I hele uge 39 er der mulighed for, at politikere og borgere kan komme i praktik i to-tre timer hos én af de mange sociale foreninger og projekter.

Formålet med "praktikopholdet" er at gøre opmærksom på de mange tilbud og den store indsats, de mange frivillige i hele kommunen yder.

På dagen vil Frivillighuset i Storegade gennemføre et åbent hus-arrangement klokken 10-12. Alle foreninger, projekter og frivillige er velkommen.

Der vil være kaffe, rundstykker og wienerbrød, og arrangørerne håber, at flere foreninger bruger anledningen til at stille en stand eller et bord op med deres tilbud.

Varde Kommune har inviteret alle frivillige foreninger til arrangement på Rådhuset kl. 13-15 med kåring af Årets Frivillig 2019.

Årets Frivillig kan være en enkeltperson eller forening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce