Annonce
Billund

De frivillige i Billund Kommune fejres med fest

De frivillige i Billund Kommune fejres også i år med en stor fest. Pressebillede
27. september er det Danmarks nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag. Den dag hyldes frivillige over hele landet. I Billund Kommune markeres dagen med en frivilligfest i Billund Idrætscenter.

Billund Kommune: - Vi vil takke de frivillige i Billund Kommune ved at give dem en hyggelig aften, hvor det er de frivillige, der er i centrum og bliver forkælet, siger Gurli Hansen, formand for Frivilligrådet i en pressemeddelelse.

Derfor inviterer Frivilligrådet alle frivillige på det sociale område til frivilligfest i Billund Idrætscenter.

Til frivilligfesten skal de frivillige bare læne sig tilbage og nyde en hyggelig aften i selskab med andre frivillige. Medlemmer af Billund Kommunes byråd vil stå for servering af kaffe og kage, og borgmester Ib Kristensen vil deltage i festen og holde festtale for de fremmødte. Til frivilligfesten vil der også være tid til at lære frivillige fra andre foreninger at kende, og Frivilligrådet vil orientere om nye tiltag på frivilligområdet.

Musiker og sanger Karina Holgersen vil sammen med sin søn David stå for underholdningen. De vil sørge for høj stemning og godt humør med musicalsange, sange fra den danske sangskat og fællessange imellem aftenens indslag.

Annonce

Årets forening

Som afslutning på aftenen kårer Frivilligrådet Årets Forening 2019 og præsenterer en festsang, som er blevet skrevet særligt til de frivillige i Billund Kommune.

- Vi håber, at mange frivillige vil tage imod invitationen, tage deres medfrivillige under armen og nyde en hyggelig aften i godt selskab, siger Gurli Hansen.

På Frivillig Fredag kan man også møde Frivilligrådet på Torvet i Grindsted klokken 14 til 17. Frivilligrådet vil med en frivillighedscafé i bymidten sætte fokus på de frivillige foreninger i Billund Kommune og Frivilligrådets arbejde for at støtte og udvikle det frivillige sociale arbejde.

Besøgende, der kommer forbi caféen, kan få et æble eller et stykke kage, prøve aktiviteter med fokus på frivillighed og høre mere om Frivilligrådets arbejde, kommunens mange foreninger og muligheden for at engagere sig som frivillig.

Tilmelding til frivilligfesten er nødvendig og skal ske senest 19. september på www.billund.dk/frivilligfredag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce