Annonce
Varde

De frygter butiksdød: Det skulle nødig gå som i Grindsted

Poul Eriksen og Casper Rudnicki fra Ølgod lægger ikke skjul på, at sporene skræmmer, da dagligvarebutikker blev placeret uden for Grindsted. Foto: Morten Nielsen

Der er planer om at rykke dagligvarehandel ud af Ølgod centrum. Det samme gjorde man i Grindsted. Det bekymrer butiksfolk i Ølgod, der siger nej til lokalplansforslag.

Ølgod: Ølgod med små 4000 indbyggere har masser af specialbutikker. Det har langt større Grindsted med små 10.000 indbyggere ikke. Der er små 22 kilometer mellem de to byer. Så der er langt fra en selvfølge, at en by som Ølgod har mange butikker.

Brugsuddeler Poul Eriksen og Casper Rudnicki, der sammen med sin kone, Pernille, ejer butikken Rebus, er imod de lokalplanforslag, som kan betyde, at Netto får lov til at bygge øst for centrum, og at Rema 1000 kan flytte sin nuværende butik fra Torvet til en placering nær Netto. Det drejer sig om området Egknudvej/Østerbro lidt øst for centrum. Rudnickis butik, Rebus, sælger blandt andet bøger og legetøj.

Poul Eriksen har sendt en indsigelse på vegne af Ølgod Brugsforening og specialbutikker på Torvet i Ølgod.

- Det er specialbutikkernes fremtid, der bekymrer mig, siger Poul Eriksen, der selv handler med dagligvarer i SuperBrugsen lige ved siden af Rebus på Torvet.

Annonce

Jernbane kommer imellem

Der, hvor der er ønske om at placere den nye Netto og at flytte den eksisterende Rema 1000 til, ligger øst for jernbanen. Ølgods centrum ligger vest for banen. Derfor frygter butikkerne, at helheden brydes.

Poul Eriksen og Casper Rudnicki fra Ølgod lægger ikke skjul på, at sporene skræmmer, da dagligvarebutikker blev placeret uden for Grindsted. Foto: Morten Nielsen

Sporene skræmmer

Casper Rudnicki har sammen med Pernille drevet butik i Ølgod i nu lidt over et år.

- Vi har en rigtig god handelsby, siger Casper.

Den, frygter han bliver slået i stykker, hvis Rema 1000 forsvinder fra Torvet og der kommer en ny Netto-butik øst for byens centrum.

- Jeg ser helst, at butikkerne bliver her i området. Hvad med kroketbanen,? spørger Casper Rudnicki.

Kroketbanen ligger en smule syd for Torvet.

Begge nævner Grindsted som et eksempel på en by, hvor dagligvarebutikkerne rykkede ud af byens centrum - på vejen mod Varde. Det var nok hårdt for specialbutikkerne i centrum - mange er i hvert fald væk. Den skæbne ser Casper Rudnicki og Poul Eriksen nødigt overgå Ølgod, men Ølgods foreslåede lokalplan og Grindsteds byudvikling er skræmmende ens, mener de to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce