Annonce
Debat

De groteske hjemsendelser

Læserbrev: Som medlem af partiet synes jeg, Mattias Tesfaye (S) gør det godt (hans tid som medlem af Enhedslisten er ikke let at få øje på). Hans synspunkter angående de midlertidige opholdstilladelser, deler jeg også, i hvert fald når jeg hører ham sige det. Men når vi den ene gang efter den anden støder på artikler om velintegrerede flygtninge, som omtalen af at splitte den ellers velintegrerede familie Zanon, bliver det grotesk. Andre afviste får lov at føle sig som fanger i udsendelsescentre i årevis (men de kan jo bare rejse hjem, som der siges ude til højre).

Udlændingestyrelsen var kommet til at studere den sidst ankomne gren af familien (2016). Der kunne ikke hjemsendes til det krigshærgede Qamishli i Syrien, hvor de kom fra. Men morfaren stammede oprindeligt fra Irak, hvorfra han flygtede og stiftede familie i Syrien i 60’erne. Udlændingestyrelsen er med begrundelsen "din tilknytning til Irak er stærkere end din tilknytning til Danmark" nået frem til, at familien kan udvises til Irak.

Endelig har jeg med DF's rutsjetur forstået, hvad LO-formand Thomas Nielsen (1967-82) mente med: "Vi har sejret ad H til". Efter DF's store fremgang ved valget i 2015 bredte panikken sig. Men stille og roligt overtog V og S deres politik, så DF har virkelig sejret ad H til - og givet grobund for Nye Borgerlige.

Annonce

Jeg fristes til at citere en dansk journalist i Lissabon: "Vi er spøgelsesbilisten, der med 180 km i timen drøner imod retningen og forarges over alle dem, der kører den forkerte vej".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce