Annonce
Varde

De har 320 fodboldhold på besøg: Familie står bag kæmpe stævne

Rikke, Helle og Jens Christian Schultz er i disse dage at at finde i Helle Hallen til ud på natten. Foto: Morten Nielsen

Helle Hallen: Det lyder helt vildt: Der er 344 hold, der her mellem jul og nytår spiller fodboldturnering i Helle Hallen.

Men det er helt i tråd med traditionerne, at den lokale sportsklub i Næsbjerg og Rousthøje kan trække så mange hold til julestævnet. Idrætsklubben hedder NRUI, og familien Schultz er en meget aktiv familie i foreningen, når det gælder at få det store stævne afviklet.

Det er Helle Schultz, 28 år, der er stævneleder. Men hun har også far Jens Christian med. Søster Rikke og mor er også med, når der er stævne.

Familien har boet i Næsbjerg i 11 år, og i al den tid har den været meget engageret i det lokale fodboldliv.

- Det er 46. gang, at stævnet holdes, siger Jens Christian Schultz.

Det er ikke usædvanligt, at der deltager lige så mange hold som i år. Det kræver da også fire dage at afvikle turneringen, og torsdag måtte der spilles til klokken 23.45. De øvrige dage blev det også sent.

Holdene kommer fra en stor del af Jylland og Fyn. Der er således deltagelse fra byer som Svendborg, Viborg, Horsens og Vejle - og selvfølgelig en masse fra Sydvestjylland.

Alle holdene afvikler samtlige kampe samme dag. Spillerne er i aldersgruppen fra seks år til senior - altså voksne spillere. Men der er flest børn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce