Annonce
Varde

De har taget EU-beskyttelse på stativ til madfilm

Bente Tang og Henning Kjær og ikke mindst de to holdere til perforeret madfilm, snabela'et forrest og butterfly bagved. Foto: Yvonn Tittel

Bente Tang og Henning Kjær fra Kvong er gået sammen og har etableret firma og webshop omkring en holder til perforeret madfilm. Perforeret madfilm kendes kun i storkøkkener, men er meget lettere at håndtere end uperforeret film fra supermarkedet.

Kvong: Bente Tang blev uddannet økonoma den dag, Danmark vandt europamesterskabet i fodbold. Med andre ord har hun netop haft 25-års jubilæum, og i al den tid, hun har arbejdet i storkøkkener, har hun undret sig over, at perforeret madfilm er ukendt i private hjem.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at den film, der bliver solgt i supermarkedet, skal være så bøvlet at slås med. Det var derfor, jeg fik min svigerfar til at dreje mig den første holder til film fra storkøkken, siger hun.

For at understrege sin pointe henter hun sin egen filmrulle og hiver med et snuptag og to fingre let og elegant et stykke ukrøllet film af. Vupti, endnu lettere end at hive et stykke køkkenrulle af.

Holderen hendes svigerfar drejede i 1999 er af træ. Den har fået patina, for med tre børn, sig selv og Jørgen og en karl på kost i løbet af dagen, er der rigeligt at bruge madfilm til.

Når man tilmed har hendes forkærlighed for at lave alting selv fra bunden, så sommerens bær og kød af egen avl fylder flere frysere, bliver madfilm et must.

Annonce

Snupit

Snupit har hjemmeside og webshop i samme navn.Bente Tang og Henning Kjær har fordelt opgaverne, så hun står for salg og markedsføring, han for udvikling og produktion.

Snupit-holderne til madfilm er i forkromet stål.

De bliver sendt ud til kunder i hele Danmark.

Sat i produktion

Derfor har Bente Tang nu sat en industriel produktion af metalholdere til perforeret madfilm i ruller á 500 meter i produktion. Hun får hjælp af genboen Henning Kjær, der i snart en menneskealder har ernæret sig som opfinder. Eller udvikler.

- Typisk hvis en fabrik som HTH, som jeg har lavet meget for, har købt en stribe maskiner, og så lige mangler det sidste for at binde enderne sammen, siger Henning Kjær om sine opfindelser.

Han udvikler simpelthen det, andre industrivirksomheder lige står og mangler. Det gør han i sit firma, Kjærs Holding, og den vej rundt har han også de rette kontakter til at få sat sine og Bentes filmholdere i produktion.

- De bliver produceret i nærområdet, siger han.

Stativet med rund form hedder snabela, fordi foden ligner det snabela, der binder mail-adresser sammen. Den anden hedder butterfly.

Snupit med egen webshop

Fra 1999 til nu er salget foregået fra mund til øre. Bentes svigerfar har drejet filmholdere, der står overalt fra Hvide Rusland til Sverige og Norge, men nu har hun og Henning Kjær oprettet firmaet Snupit, sat metalholderne i mængdeproduktion og formaliseret salget på webshoppen i firmaets navn.

- I første omgang i Danmark, men mon ikke det breder sig længere ud, siger hun.

De to har taget EU-designbeskyttelse på deres opfindelse for at sikre sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce