Annonce
Kolding

De kalder sig Powerjobsøgerne og nu skal de hjælpe Koldings ledige i job

Selvtillid kan være altafgørende til jobsamtalen, og det er blandt andet det, som Powerjobsøgerne arbejder med under deres forløb. Arkivfoto: Yilmaz Polat

80 procent kommer til jobsamtale inden for tre måneder, mens 70 procent har fundet et job efter et halvt år. Powerjobsøgerne har succes med at få folk i job, og nu kommer netværket til Kolding.

Kolding: Et godt og stort netværk kan være forskellen på, om man som arbejdsløs lander et job eller ej, og nu der et helt nyt jobsøgningsnetværk til Kolding. Det hedder Powerjobsøgerne, og det er drevet af ledige for ledige.

- Det er nogle smarte mennesker, der har tænkt, at de i stedet for bare at være ledige gerne vil gøre gavn for andre. Det har de haft stor succes med på den anden side af bæltet, blandt andet i Frederiksberg Kommune, og nu vil de gerne prøve konceptet af i Jylland. Det bliver så i Kolding, siger Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Ifølge udvalgsformanden har Powerjobsøgerne meget stor succes med deres forløb. 80 procent af af de ledige, der er tilmeldt Powerjobsøgerne, indkaldes til jobsamtale inden for tre måneder, mens omkring 70 procent kommer i job inden for et halvt år.

- Det handler om at være sammen og danne et netværk. Man skal give hinanden noget selvtillid, sådan at man føler, man er verdensmester i at søge arbejde. Det ser ud til at give pote, og vi tror på projektet, siger Poul Erik Jensen.

Annonce

Powerjobsøgerne

Powerjobsøgerne mødes lokalt to gange ugentligt. En typisk uge består af:En dag om ugen med oplæg og workshops primært faciliteret af eksterne oplægsholdere, hvor fokus er på at udvikle den enkelte jobsøger.

En dag om ugen, hvor deltagerne bruger deres faglige og personlige kompetencer til at udvide netværket med jobsøgere, opsøge rekrutteringspotentialer og mulige arbejdsgivere blandt det lokale erhvervsliv, sponsorer og oplægsholdere samt ved at drive den lokale afdeling.

Begge dage starter med et morgenmøde, hvor alle præsenterer sig med en gennembearbejdet "elevatortale".

God forretning

Arbejdsmarkedsudvalget har bestemt at købe et medlemsskab ved Powerjobsøgerne. Det koster 250.000 kroner om året. Og ifølge Poul Erik Jensen skal der ikke mange ansættelser til, før de penge er godt givet ud.

- Der skal ikke mange i beskæftigelse, før de penge er hjemme igen. Det kan godt gå hen at gå hen at blive en god forretning, både økonomisk og rent menneskeligt, siger han.

I udgangspunktet påtænker udvalget, at medlemsskabet skal løbe over to år afhængigt af, hvad en evaluering viser efter det første år.

- Hvis det lykkes dem at få 80 procent videre i systemet, er den helt hjemme. Kan vi nå derop omkring, kan vi godt sige, at det har været en succes. Et sted mellem 50 og 80 procent, der kommer videre, er rigtig godt, siger Poul Erik Jensen.

Det er planen, at Powerjobsøgerne indtager Kolding inden for de næste par måneder. De har endnu ikke fundet deres base, men Innovationsfabrikken er på tale som et sted, Powerjobsøgerne kan slå sig ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce