Annonce
Aabenraa

De kan ikke holde sig i ro: Frivillige giver førstehjælp til trængt indsamling

De mange frivillige, der udfører praktisk arbejde i Julehjertebyen, har i stort tal meldt fra til 2020-udgaven. Mange er utrygge ved at være samlet så tæt med så mange mennesker. Arkivfoto: Claus Thorsted
Julehjerteby og coronarestriktioner rimer ikke, men Julehjertebyens aflysning i år skal ikke gå ud over Et Hjerte For alle-indsamlingen. Frivillige har en plan B klar.
Annonce

Aabenraa: Vil det være forsvarligt eller ej i disse coronatider? Svaret blev ”ej”, da styregruppen bag Julehjertebyen var samlet tirsdag aften.

- Vores projekt bygger på lige nøjagtigt det modsatte af, hvad anbefalingerne er. Vi vil gerne komme hinanden ved, og at der altid er plads til én mere i hvert hus. Med en meters afstand ville vi næsten ikke kunne lukke nogen ind i husene, og vi ville også skulle bruge mundbind. Der er mange hensyn at tage, forklarer Malene Bruhn, der er koordinator for Julehjertebyen.

- Vi har talt med rigtig mange af vores frivillige, og der er et enormt frafald i år. De vil gerne blive hjemme og passe på sig selv. Mange af dem er også 60+ og dermed i risikogruppen. Uden frivillige – ingen juleby, slår Malene Bruhn fast.

Annonce

Klar med en plan B

Det betyder imidlertid ikke, at Et Hjerte for Alle-indsamlingen til afskaffelse af den fattige jul i Aabenraa Kommune helt bliver ladt i stikken. Styregruppen har nemlig talt om, hvordan man ellers kan bidrage til den gode julestemning i Aabenraa by.

- Vi har netop sendt et oplæg til de 45 ansvarshavende for opgaverne i Julehjertebyen, som hver har en række frivillige under sig. Vi vil gerne bidrage til indsamlingen, og derfor vil vi gerne have alle vores sparehjerter ud i især butikker og caféer langs gågaden. Det kommer ikke til at koste noget at være sparehjerteambassør i år, fordi vi ved, butikkerne også har det hårdt, forklarer Malene Bruhn om indsamlingsbøsserne, der normalt forudsætter et bidrag på 500 kroner.

- Vi kunne også finde på at koge risengrød, lave varm kakao og bage æbleskiver for at dele det ud gratis i weekenderne og så gå op og ned ad gågaden i vores fine kjoler. Så kan vi ønske folk glædelig jul og på gensyn i 2021, siger hun.

Bliver i remisen

Det er ikke kun Julehjertebyen, der ikke kommer på gaden i 2020. Det gør juletoget heller ikke. Togførerne – dem er der cirka 50 af - har også holdt møde.

- De meldte blankt fra alle sammen, så toget kommer heller ikke ud at køre, siger Malene Bruhn, koordinator for Julehjertebyen.


Vi kunne også finde på at koge risengrød, lave varm kakao og bage æbleskiver for at dele det ud gratis i weekenderne.

Malene Bruhn, koordinator, Julehjertebyen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce