Annonce
Læserbrev

De lange røde ører tilhører Ejler Schütt og DF

Læserbrev: Viceborgmester Ejler Schütt (DF) er tilsyneladende fortørnet over, at de socialdemokratiske byrådsmedlemmer ikke deltog i indvielsesceremonien på Fjordskolen i Kruså.

Kære Ejler! Jeg tror, du ville stå dig bedst ved at koncentrere energien om din egen byrådsgruppes gøren og laden og overlade til os andre at tage stilling til, hvilke arrangementer og indvielser vi ønsker at deltage i.

Jeg har i hvert fald for min part ingen røde ører i denne sag. De røde ører burde snarere tilhøre dig og dit parti, som har lagt de afgørende stemmer til et byggeri, der oprindeligt var budgetteret til 25 mio. kr., men foreløbig er endt med at koste mere end 80 mio. kr.

Med hensyn til skolens placering i Kruså skal jeg blot nævne, at vi socialdemokrater i budgetforliget for 2016-19 fik besluttet, at der skulle gennemføres en grundig analyse af behov, fremtidig efterspørgsel og placering af skolen – en beslutning, som du og dine senere løb fra, og som derfor aldrig blev gennemført.

Nej, Ejler - de lange, røde ører tilhører i denne sag dig og dit parti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce