Annonce
Læserbrev

De lange røde ører tilhører Ejler Schütt og DF

Læserbrev: Viceborgmester Ejler Schütt (DF) er tilsyneladende fortørnet over, at de socialdemokratiske byrådsmedlemmer ikke deltog i indvielsesceremonien på Fjordskolen i Kruså.

Kære Ejler! Jeg tror, du ville stå dig bedst ved at koncentrere energien om din egen byrådsgruppes gøren og laden og overlade til os andre at tage stilling til, hvilke arrangementer og indvielser vi ønsker at deltage i.

Jeg har i hvert fald for min part ingen røde ører i denne sag. De røde ører burde snarere tilhøre dig og dit parti, som har lagt de afgørende stemmer til et byggeri, der oprindeligt var budgetteret til 25 mio. kr., men foreløbig er endt med at koste mere end 80 mio. kr.

Med hensyn til skolens placering i Kruså skal jeg blot nævne, at vi socialdemokrater i budgetforliget for 2016-19 fik besluttet, at der skulle gennemføres en grundig analyse af behov, fremtidig efterspørgsel og placering af skolen – en beslutning, som du og dine senere løb fra, og som derfor aldrig blev gennemført.

Nej, Ejler - de lange, røde ører tilhører i denne sag dig og dit parti.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce