Annonce
Kolding

De maler byen rød: Lille amatørteater har store ambitioner

Daniel Petersen var seks år, da han spillede nisse i "Jul i Nøddebo Præstegård", og siden har han været en del af Teatertruppen Vamdrup 83. De seneste år har han været formand. Daniel Petersen er også involveret på Dr. Dorothea Teatret i Kolding, hvor han er tekniker. Blandt andet stod han for lys og lyd, da Dr. Dorothea Teatret ved dette års festspil opførte "Vi maler byen rød", som man allerede havde opført i Vamdrup for tre år siden. Den 24.-årige formand bor privat i Middelfart. Foto: Morten Pape
Teatertruppen i Vamdrup har store planer både på den korte og den lange bane. Forude venter opsætningen af "Vi maler byen rød 2", og næste år vil teatret gerne udvide med meget undervisning.

Vamdrup: Teaterlivet i Vamdrup har det godt. Interessen for at prøve kræfter med scenekunsten er voksende, og den lokale teatertrup har store planer på både den korte og den lange bane.

I første omgang er datoen den 9. november et fokuspunkt. Her er der nemlig premiere på "Vi maler byen rød 2", som er opfølgeren på den succes, man havde for tre år siden med 1'eren af samme stykke. Også denne gang er der masser af aktører på scenen, fordi der er rigtig mange roller i den livlige musical.

- Men hverken da vi lavede 1'eren og nu, hvor vi laver nummer 2, har vi haft problemer med at skaffe aktører, selv om der er rigtig mange roller at udfylde. Det skyldes, at vi flytter os med tiden, så vi både opfører noget, som publikum gerne vil se, om som folk også gerne vil være med til at spille på scenen, siger Daniel Petersen, der er formand for Teatertruppen Vamdrup 83.

Annonce

Vi maler byen rød 2

Musicalen handler denne gang om en rigmandsfamilie, som er rejst til Mallorca efter familieoverhovedets pludselig død. Så vanker der hemmeligheder, mystik og arvestrid.

Instruktør Karina Pries Jakobsen, der er fra Lunderskov, har i denne omgang over 20 aktører under sine vinger. Musicalen er spækket med hits af bl.a. Rollo & King, Birthe Kjær, Fenders,
Tommy Seebach.

Forestillingen har premiere lørdag d. 9. november kl. 14, samt forestillinger lørdag den 9. november kl. 19 og søndag den 10. november kl. 14.

Billetter kan købes via www.teatertruppen.dk eller i døren før forestillingen.

Teater året rundt

Mens man forbereder stykket, gør bestyrelsen klar til at styrke det frivillige teaterliv yderligere i Vamdrup. Som det har været hidtil, er teateråret delt i to, hvor børn og unge forbereder et stykke, som har premiere i foråret, mens de ældre skaber et stykke med premiere i efteråret.

- I bestyrelsen vil vi gerne skabe et tilbud, så man kan gå til teater hele året, uanset om man er voksen, ung eller barn, siger Daniel Petersen.

Derfor arbejder teatertruppen med at skabe en række workshops, som skal afløse hinanden hen over kalenderåret. De får skiftende temaer som drama, kropssprog, lys og lyd, sang eller mimik. Planen er, at hver tema dækker over fire ugentlige lektioner, der ligger spredt hen over en måned.

- Tanken er, at hvert tema bliver til minikurser, som man kan melde sig til efter først til mølle-princippet, siger Daniel Petersen, der allerede har instruktører til flere af de workshops, som er på tegnebrættet.

Han fortæller, at bestyrelsen er langt med sit arbejde, men endnu er den endelige beslutning ikke truffet. Formanden er dog ret sikker på, at planen bliver ført ud i livet, og at det kommer til at ske på et tidspunkt i begyndelsen af 2020.

- Vi mærker et klart ønske om, at man kan gå til mere teater i Vamdrup, og det vil vi gerne imødekomme, hvis vi kan. Hvis vi har workshops hen over året, har vi også bedre muligheder for at fastholde dem, som har interessen, og når vi giver mere undervisning, vil det jo også forplante sig til scenen, så vi ender med at stå med et bedre produkt, når vi sætter forestillinger op, siger formanden

Flere børn er med

Daniel Petersen fortæller, at der er omkring 150 medlemmer af Teatertruppen Vamdrup 83, og at der især er kommet rigtig mange børn til på det seneste.

- Lige nu er der 40 børn, som går til teater, og der kommer hele tiden flere til. Derfor vil det også være godt, hvis vi får mulighed for at have undervisning hele året, for så har vi noget at tilbyde, selv om man tilmelder sig på et tidspunkt, hvor det er for sent at være med i det kommende stykke, siger formanden.

Teatertruppen er også involveret i andre lokale begivenheder. Blandt andet håber man at strikke et julestykke sammen, før årets julemarked i Vamdrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce