Annonce
Billund

De Ni Læsninger i Grindsted Kirke

Traditionen tro opføres "De Ni Læsninger" med Vokalias, Kulturskolens Underholdningsorkester samt Grindsted Kirkes Pige- og Musicalkor i Grindsted Kirke anden søndag i advent. PR-foto

Grindsted: Søndag 8. december kl. 19.30 åbner Grindsted Kirke dørene for "De Ni Læsninger". Som det plejer, sker det anden søndag i advent, og så længe man kan huske - og det er mindst 40 år, har den koncertform været afholdt midt i juletiden i det ellers vintermørke Grindsted.

"De Ni Læsninger" er dels en gudstjeneste, dels en koncert, hvor der afvekslende med musikalske indslag læses de ni afsnit fra Bibelen, der leder frem til Jesu fødsel. I mange år har en skiftende håndfuld kor- og orkestermedlemmer varetaget oplæsningen af de enkelte tekster, men de senere år har det været præsten, der stået for den del, ligesom det er præsten, der indrammer hele forløbet.

De musikalske indslag dækkes af Vokalias ved dirigent Stig Møller, Grindsted Kirkes Pige- og Musicalkor under ledelse af Jens Erik Rugager Kristensen samt Kulturskolens Underholdningsorkester under ledelse af Jakob Rosendahl Povlsen.

I fjor kastede orkester og kor sig ud i dele af Mozarts "Spaur-messe” i C-dur, der dengang dannede en markant afslutning. I år kan sløret løftes for en lignende overraskelse, idet rygterne vil vide, at der står Schubert på noderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

112

Tyverialarm skræmte indbrudstyv væk

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];