Annonce
Billund

De Ni Læsninger i Grindsted Kirke

Traditionen tro opføres "De Ni Læsninger" med Vokalias, Kulturskolens Underholdningsorkester samt Grindsted Kirkes Pige- og Musicalkor i Grindsted Kirke anden søndag i advent. PR-foto
Annonce

Grindsted: Søndag 8. december kl. 19.30 åbner Grindsted Kirke dørene for "De Ni Læsninger". Som det plejer, sker det anden søndag i advent, og så længe man kan huske - og det er mindst 40 år, har den koncertform været afholdt midt i juletiden i det ellers vintermørke Grindsted.

"De Ni Læsninger" er dels en gudstjeneste, dels en koncert, hvor der afvekslende med musikalske indslag læses de ni afsnit fra Bibelen, der leder frem til Jesu fødsel. I mange år har en skiftende håndfuld kor- og orkestermedlemmer varetaget oplæsningen af de enkelte tekster, men de senere år har det været præsten, der stået for den del, ligesom det er præsten, der indrammer hele forløbet.

De musikalske indslag dækkes af Vokalias ved dirigent Stig Møller, Grindsted Kirkes Pige- og Musicalkor under ledelse af Jens Erik Rugager Kristensen samt Kulturskolens Underholdningsorkester under ledelse af Jakob Rosendahl Povlsen.

I fjor kastede orkester og kor sig ud i dele af Mozarts "Spaur-messe” i C-dur, der dengang dannede en markant afslutning. I år kan sløret løftes for en lignende overraskelse, idet rygterne vil vide, at der står Schubert på noderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce