Annonce
Billund

De Ni Læsninger i Grindsted Kirke

Traditionen tro opføres "De Ni Læsninger" med Vokalias, Kulturskolens Underholdningsorkester samt Grindsted Kirkes Pige- og Musicalkor i Grindsted Kirke anden søndag i advent. PR-foto

Grindsted: Søndag 8. december kl. 19.30 åbner Grindsted Kirke dørene for "De Ni Læsninger". Som det plejer, sker det anden søndag i advent, og så længe man kan huske - og det er mindst 40 år, har den koncertform været afholdt midt i juletiden i det ellers vintermørke Grindsted.

"De Ni Læsninger" er dels en gudstjeneste, dels en koncert, hvor der afvekslende med musikalske indslag læses de ni afsnit fra Bibelen, der leder frem til Jesu fødsel. I mange år har en skiftende håndfuld kor- og orkestermedlemmer varetaget oplæsningen af de enkelte tekster, men de senere år har det været præsten, der stået for den del, ligesom det er præsten, der indrammer hele forløbet.

De musikalske indslag dækkes af Vokalias ved dirigent Stig Møller, Grindsted Kirkes Pige- og Musicalkor under ledelse af Jens Erik Rugager Kristensen samt Kulturskolens Underholdningsorkester under ledelse af Jakob Rosendahl Povlsen.

I fjor kastede orkester og kor sig ud i dele af Mozarts "Spaur-messe” i C-dur, der dengang dannede en markant afslutning. I år kan sløret løftes for en lignende overraskelse, idet rygterne vil vide, at der står Schubert på noderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce