Annonce
Danmark

De offentligt ansattes corona-vilkår er på plads

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Hjemsendelsesperioden for offentligt ansatte grundet coronakrisen blev mandag forlænget frem til 13. april.

Regeringen og det offentlige arbejdsmarkeds parter er enige om aftale for de offentlige ansattes rettigheder i hjemsendelsesperioden grundet coronaudbruddet.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

- Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, blev fredag 13. marts hjemsendt i to uger. Mandag blev hjemsendelsesperioden forlænget til og med den 13. april 2020.

- Parterne på det offentlige arbejdsmarked har indgået aftaler om de offentlige ansattes rettigheder og vilkår i hjemsendelsesperioden, står der i pressemeddelelsen.

Fredag klokken 11 præsenterer parterne detaljerne i aftalen. Men de offentligt ansattes organisationer har i nogle dage forhandlet med de offentlige arbejdsgivere. Blandt andet om at afvikle afspadsering og holde ferie, mens Danmark er delvist lukket ned.

- Corona: Vi har en aftale: Aftale om offentlige ansattes afvikling af ferie og frihed, skriver skatteminister Morten Bødskov (S) på Twitter.

Den delvise lukning af Danmark betyder blandt andet, at offentlige medarbejdere, der ikke varetager samfundskritiske funktioner, fortsat skal blive hjemme. Privatansatte opfordres ligeledes til at blive hjemme og begrænse udgang.

På et pressemøde i mandags opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) de offentlige parter til at lade sig inspirere af den trepartsaftale om blandt andet lønkompensation, som gælder privatansatte.

Her kan virksomheder få lønkompensation fra staten i stedet for at fyre folk. Omvendt skal lønmodtageren være indstillet på at afvikle afspadsering eller holde ferie i op til fem dage i perioden, hvor virksomheden får lønkompensation.

- Der vil også være offentligt ansatte, som bliver sendt hjem, uden at kunne arbejde hjemmefra. Her er vi nu i dialog med de offentlige organisationers forbund om de vilkår, sagde Mette Frederiksen ifølge Jyllands-Posten.

- Staten dækker en stor del af medarbejdernes løn, virksomheden resten og medarbejderne bidrager ved selv at bruge fem fridage.

- Der er selvfølgelig forskel på det private og offentligt arbejdsmarked, men i den her tid viser alting jo, hvor afhængig vi er af hinanden, tilføjede hun.

/ritzau/

Se pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Kultur For abonnenter

To stjerner til actionfilm på tynd is

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Annonce