Annonce
Sydjylland

De online højtider er over os

Thomas Lindberg Henriksen, Sydbank
Annonce

De fleste danskere har efterhånden taget den forestående amerikanske handelsdag Black Friday til sig, hvilket har betydet, at dagen de seneste fire år har været årets største handelsdag.

Igen i år er der naturligvis kæmpe forventninger til dagen, set med handelsmæssige briller, men det er ikke alene fredag den 29. november, som i år får al opmærksomheden fra de mange tilbudshungrende danskere.

Den såkaldte Singles' Day, hvor det at være single bliver fejret, har også gjort sit indtog i Danmark, hvor det kinesiske fænomen blev markeret med endnu en dag fyldt med online knaldtilbud.

Uden at skulle vurdere, hvorvidt tilbuddene er gode eller ej, så er det helt sikkert, at rigtigt mange af os er blevet tiltrukket af disse moderne handelshøjtider, som har overtaget store dele af den traditionelle julehandel.

Hvad skal jeg holde øje med på nettet?

Hvis du er en af dem, der handler online, så er der dog nogle ting, du skal være særligt opmærksom på.

Først og fremmest er det utroligt let at blive fristet, når siderne er plastret til med det ene vanvittige tilbud efter det andet.

Et godt råd er derfor at forsøge at undgå impulsindkøb. Spørg dig selv, om du nu egentlig har brug for varen du tager med til den elektroniske kasse eller om det blot er besparelsen, du gerne vil opnå.

Det kan være smart, hvis du på forhånd har udset dig de varer, som du vil gå efter og så holde dig til dem.

Højtid for cyber-kriminelle

Når der er mange mennesker online, og pengene sidder løst, så er der meget naturligt også ekstra fokus fra eksempelvis hackere, og historikken viser, at det samtidig er de største dage for cyber-kriminalitet.

Vær derfor altid skeptisk! Hvis tilbuddet lyder for godt til at være sandt, er det det nok også, og du risikerer at miste alle dine penge.

Er siden du handler på helt ukendt for dig, så undersøg lige, hvad andre har skrevet eller sagt om butikken. Her er Trustpilot i mange tilfælde blevet en rigtig god målestok, som hurtigt giver et praj om, hvad du kan forvente i forhold til troværdighed, kvalitet og service.

Det med småt

Du bør altid vide, hvad du siger ja til, når du godkender en handel online. Derfor er det en god ide at kigge salgs- og leveringsbetingelserne igennem, inden du gennemfører et køb.

Når du har trykket køb, så husk at gemme din kvittering. Den er dit bevis for, at du har foretaget et køb. Tjek samtidig altid om beløbet passer med det, der er hævet fra din konto.

Har de trukket for mange penge fra din konto eller dukker varen aldrig op, kan du få din bank til at tilbageføre dine penge, hvis du har betalt med et kreditkort eller betalingskort, for med dem er du beskyttet af indsigelsesordningen. Det gælder også eksempelvis MobilePay, som er knyttet til dit kreditkort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Sådan leder politiet efter Jørgen: - Vi kan ikke få for meget information

Annonce