Annonce
Esbjerg

De plaffede hinanden ned i Musikhuset

Jonaz fra SGI's Eporthold er her i forgrunden i den afgørende kamp mod Kolding, hvor holdet fra Sædding-Guldager kvalificerede sig til semifinalen. Foto: Chresten Bergh

Lørdag var Musikhuset i Esbjerg omdannet til et stort mekka for udøvere af esport. 12 af landets bedste Esporthold inden for DGI dystede i to rækker om pokaler, hæder og ære og kvalifikation til de officielle Danmarksmesterskaber i Esport.

Annonce

ESBJERG: Høje jubelbrøl, koncentrerede blikke på skærmen og udelt glæde over at ramme en modstander. Der var det hele lørdag tidligt på eftermiddagen, da en række af landets største talenter inden for Esporten omdannede Musikhuset i Esbjerg til et eldorado for gamere.

Anledningen var, at DGI holdt landsmesterskaber i Esport. De otte bedste hold i skydespillet Counter Strike og de fire bedste hold i spillet League of Legends havde kvalificeret sig til finalestævnet i Esbjerg, og intensiteten og entusiasmen i Musikhuset kunne i det store hele godt måle sig med de teaterforestillinger og koncerter af enhver art, som normalt fylder ét af Esbjergs kulturelle flagskibe.

- Det handler om at holde hovedet koldt, om at være god til at kommunikere og til at kunne samarbejde. Counter Strike er et meget taktisk spil, fortæller Peter Floor Kousgaard fra SGI Eport.

Det gjorde han, mens hans holdkammerater udkæmpede en drabelig og yderst jævnbyrdig kamp med et hold fra Kolding - med navnet Kolding Academy.

- Det gælder om at dække hinanden af, så på den måde er spillet meget taktisk. Det fede ved at spille i en forening som SGI er, at vi også har et godt fællesskab. Vi er en breddeklub, så for os handler det ikke om at vinde for enhver pris. Det gør det lige her og nu, men vi har det sjovt og hyggeligt samtidig, understreger han.

Finaler lørdag aften

Finalerne i de to discipliner inden for Esporten, CS:GO og LOL blev først afviklet lørdag aften efter avisens deadline. Ved finalestævnet deltog 12 hold fra hele landet, som havde kvalificeret sig via DGI's regionale turneringer i Esport.Vinderne kvalificerer sig til det officielle Danmarksmesterskab i Esport, som afvikles i Odense den 26. maj.

Fuld koncentration på computerskærmen. Foto: Chresten Bergh

Kampen mod holdet fra Kolding sluttede i øvrigt uafgjort - 15-15, og med det resultat kvalificerede holdet fra SGI sig til semifinalen efter, at holdet forinden havde en sejr og en uafgjort kamp i de to første matcher.

Bag de store computerskærme i Musikhuset sad udelukkende unge mænd, men blandt tilskuerne var to 12-årige piger, Clara og Lærke. De stod og holdt med drengene fra SGI, fordi Lærkes storebror, Philip, er med på holdet.

- Det er sjovt at se på. Det kan godt virke lidt voldsomt, og det er fordi det er meget realistisk. Men det er også spændende, fordi der er meget taktik i spillet, mener Clara, som også selv overvejer at skulle til at spille Esport.

Alexander Storm Panduro fra DGI fortæller, at der i DGI-regi er sket en voldsom vækst i antallet af foreninger, som har lavet en Esport-afdeling.

- Vi startede vores Esports-liga i november sidste år. Der har været 55 hold med i hele turneringen, og det antal stiger helt sikkert i den kommende tid, siger han.

Esporten er foreløbig primært drengenes univers. Der var ingen piger med ved finalestævnet lørdag eftermiddag. Foto: Chresten Bergh
I Musikhusets foyer kunne man prøve en masse sjove ting. Her er det syv-årige Philip Storm Knudsen fra Vejrup, som tester en bilsimulator. Foto: Chresten Bergh
I foyeren i Musikhuset var der også masser af action til de, der selv ville stifte bekendtskab med de forskellige grene af Esporten. Foto: Chresten Bergh
De var der allesammen - små og store Esportsentusiaster ved det første landsmesterskab i Esport, som DGI holdt. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce