Annonce
Varde

Han siger nej tak til corona-kompensation: - Andre kan få større glæde af pengene

Jimmy Nielsen synes, der er kommet meget godt ud af coronakrisen. Blandt andet har han virkelig oplevet, at hans medarbejdere ikke kun går på arbejde for at tjene deres løn - de har hjerte for virksomheden. Foto: Yvonn Tittel
Jimmy Nielsen har valgt ikke at søge kompensation til hans virksomhed Ølgod Elektro. Omsætningen er gået 37 procent ned, men de penge kan Ølgod Elektro tåle at miste.

Ølgod: Jimmy Nielsen, indehaver af Ølgod Elektro, har besluttet, at hans virksomhed ikke vil søge del i de milliarder, samfundet skal poste ud i corona-kompensationer.

- De kompensationsmodeller, der er lagt ud, passer ikke ind i vores hus, og så har vi tænkt, at der er andre, der kan få større glæde af pengene, siger han.

Ikke fordi Ølgod Elektro ikke lider tab. Omsætningen er gået ned med 37 procent, og budget 2020, der var forventet at ende i et overskud på 1,4 millioner kroner, ser nu ud til at gå i et rundt 0.

Ølgod Elektro

  • Har eksisteret siden 1955.
  • Jimmy Nielsen er udlært elektronikmekaniker fra Ølgod Elektro.
  • Har siden arbejdet andre steder, inden han overtog sin læreplads i 2014.
  • Har blandt andet flere lederuddannelser fra Forsvaret og har som tidligere ansat ved Nobia fået en uddannelse af McKinsey-gruppen, blandt andet på Lean-projekter.
  • Havde budgetteret med et overskud på 1,4 millioner kroner i år. Forventer nu at ramme 0 kroner.
  • 90 procent af virksomhedens tilbagegang er på udlejning af timer til service- og vedligehold.

Grædekone eller ja-hat

- Vi har haft nogle gode år, som vi har brugt på at komme af med så meget gæld som muligt. Så får vi nu et ringe år, så kommer vi også igennem det. Vores vestjyske tilbageholdenhed, som betyder, at vi ikke behøver at bruge hver eneste krone, den har vist sig at være sund, siger Jimmy Nielsen og fortsætter:

- Vi kan sætte os ned og græde, eller vi kan tage ja-hatten på. Vi har valgt ja-hatten, for ellers bliver det hele så depressivt, og det bliver ingen lykkelige over. Vi har valgt at finde løsninger, og det er lykkedes sammen med gode samarbejdspartnere.

Annonce

Coronafrygt holder servicefolk ude

Ølgod Elektro står på to ben. Virksomheden sælger alverdens motorer og maskiner, og servicerer, og den leverer service og vedligehold. Det er service- og vedligehold, der er ramt.

- Vi plejer at sige, at vi reparerer alt, der er tilsluttet en stikkontakt, og som kan dreje rundt. Vi kommer ved hovedparten af industrien i Varde Kommune, stor set alle industrier med produktion og mekaniske anlæg. Men på grund af corona har mange virksomheder valgt at reducere brug af eksterne håndværkere og klare opgaverne selv – det er dét, der rammer os, siger Jimmy Nielsen.

Ølgod Elektro sælger motorer af alverdens slags og servicerer og vedligeholder. Det er det sidste, der for alvor er ramt, fordi virksomhederne lukker af for eksterne håndværkere for at minimere smitterisiko. Foto: Yvonn Tittel
Annonce

Gode samarbejdspartnere hjælper

Når Ølgod Elektro alligevel klarer skærene, ”kun” med et rundt nul, skyldes det, at nogle særligt nære samarbejdspartnere til gengæld har valgt at åbne dørene vidt op – og at lægge ekstra-opgaver ind.

- Vores nærmeste nabo, LPM Production, som vi i forvejen laver meget for i form af vedligehold og service, har givet os ekstra-opgaver. Og de har givet os dem så fleksibelt, at den mand, der har dem som speciale, altid kan køre derover og arbejde nogle timer, hvis han mangler andet at lave, siger Jimmy Nielsen.

Der var lagt op til et overskud på 1,4 millioner kroner. Nu satser Jimmy Nielsen på, at hans virksomhed kommer igennem krisen med et rundt nul. Foto: Yvonn Tittel
Annonce

Specialer står i vejen for kompensation

Ølgod Elektro har 12 medarbejdere. Hver især er specialiseret i særlige opgaver og i særlige virksomheder. Det er især årsagen til, at virksomheden ikke kan bruge hverken lønkompensation eller muligheden for at hjemsende måske to dage om ugen.

- Det nytter ikke, for hvis der så kommer en akut opgave på en virksomhed, som lige præcis ham, jeg har sendt hjem, er ekspert på, så skal jeg kunne sende ham afsted. Og så kan man ikke få kompensation, siger Jimmy Nielsen.

Det går så heldigvis uden. Fordi en håndfuld nære samarbejdspartnere har lagt ekstra-opgaver ind.

Annonce

Medarbejdere er gået ned i løn

Den hjælp er en del af baggrunden for, at Jimmy Nielsen i virkeligheden synes, der også er kommet meget god ud af coronakrisen.

- Man finder jo ud af, at vi har nogle meget loyale kunder, og internt i huset må jeg for alvor konstatere, at jeg er stolt over at være en del af min virksomhed. Jeg synes virkelig, jeg har fået et billede af, at mine medarbejdere ikke kun går på arbejde for at tjene deres løn. De har hjerte for virksomheden, siger han.

Dét hjerte betyder også, at medarbejderne har sagt ja til en lønnedgang omkring 10 procent i tre måneder for at få deres arbejdsplads igennem krisen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Varde

Ruder knust og alt gennemrodet ved to indbrud i landområde øst for Varde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce