Annonce
Læserbrev

De skal redde vores liv – ikke miste deres eget

Læserbrev: Vores brandfolk skal være i stand til at tænke klart og holde hovedet koldt, når de rykker ud til situationer, der ofte kræver hurtig handling, og hvor hvert sekund tæller.

De her mennesker tager med stort heltemod ud for at redde vores liv - derfor skal vi også gøre alt, hvad der står i vores magt for, at det ikke bliver på bekostning af deres eget liv. Deres sikkerhed i disse situationer er helt afgørende.

Derfor kan det heller ikke være rigtigt, at vores gode brandfolk risikerer at miste livet på grund af manglende vejledning, når det kommer til at håndtere el-biler.

Jeg hørte for nyligt om Per Frandsen fra Sønderjylland, der med sit beredskab havde været ude for at slukke en bilbrand i Padborg. Bilen var en el-bil, og der var derfor stor risiko for dødeligt stød, hvis de klippede eller skar forkert.

Det er et livsfarligt problem, at der ikke findes nogen form vejledning til, hvordan elbiler skal håndteres ved brand eller trafikulykker.

Jeg mener, at problemet kalder på politisk handling. Vi skal skabe nogle forhold, der minimerer den risiko markant.

Salget af el-biler er stigende i takt med den grønne omstilling – og gudskelov for det. Men derfor skal vi også indstille og uddanne vores beredskaber til, hvordan vi håndterer el-biler i fremtiden.

Problemet med el-biler er, at brandmændene skal vide, hvor bilens hovedafbryder sidder, og det varierer fra model til model.

Det kan altså koste dyrebare sekunder, hvis beredskabet først skal ringe rundt for at indhente disse informationer. Sekunder, der kan betyde liv eller død for den fastklemte person.

Tilbage til sagen med Per Frandsen, så endte de endda med at forlade bilen uden at være sikre på, at branden var helt slukket. De kunne bare ikke gøre mere. Det er dybt frustrerende.

Vi skal tage ansvar og sikre, at vores brandfolk er klædt ordentligt på, når det gælder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce