Annonce
Erhverv

De solgte 25 byggegrunde på én uge: Nu kommer de sidste til salg i populært villakvarter

Charlotte Kristensen, produkt- og designchef hos Reka Group og ejendomsmægler fra EDC Varde Søren Pedersen forventer begge, at salget af de 14 sidste byggegrunde i Troldhøj-kvarteret kommer til at gå stærkt. Foto: Line Guldager Hansen
Villakvarteret Troldhøjen i Varde vokser igen. Interessen for at bygge og bo i Varde er så stor, at de sidste 14 byggegrunde nu sættes til salg i det populære kvarter, som hermed bliver fuldt udbygget.

Varde: Byggegrunde er eftertragtede i Varde Kommune, og der blev solgt rekordmange i 2020. Det betyder, at kun få grunde er til salg i Varde by, men interessen for byggegrunde fortsætter på højt niveau.

Derfor sætter Reka Group, som blandt andet har kontor i Varde, nu de sidste 14 grunde til salg på Troldhøjen.

- Mange har lyst til at bygge og bo i Varde. Det er dejligt for hele vores by og egn at opleve så positiv en udvikling. Vi kan se på salget og listen over interesserede købere, at rigtig mange lokale, men også tilflyttere, gerne vil bo på Troldhøjen, fortæller produkt- og designchef hos Reka Group, Charlotte Kristensen, som er gift med indehaver af Reka Group, Jesper Kristensen.

Annonce
Reka Group forventer, at byggeriet af de første parcelhuse kan begynde til december i år. PR-foto.

Gravemaskinerne er allerede i fuld gang med at flytte jord og gøre udstykningen klar. Over de seneste ti år har Reka Group udviklet Troldhøjen og solgt mere end 150 parcelgrunde. Alene siden foråret er der blevet solgt 39 grunde på Troldhøjen, og salget gik stærkt.

- Der var run på telefonerne, og inden for den første uge havde vi købsaftaler klar på de første 25 grunde, fortæller ejendomsmægler fra EDC Varde Søren Pedersen.

Troldhøjens beboere bygger igen

Søren Pedersen beskriver kvarteret som familievenligt og med en attraktivt beliggenhed op til skoven. Der er fællesarealer, og så er området bundet sammen med et stisystem.

Det er ikke kun Troldhøjen, som har vokseværk. Det har nogle af kvarterets beboere også. Vi har eksempler på familier, som før har bygget og bor på Troldhøjen. Så melder der sig en familieforøgelse mere, eller et ønske om at indrette sig på en ny måde, og så er det oplagt at købe en grund i kvarteret og bygge det næste drømmehus.

Søren Pedersen, ejendomsmægler, EDC Varde

De kvaliteter kombineret med et lavt renteniveau, mener han, vil sætte fart under lysten til at købe på Troldhøjen.

- Efter succesen i foråret forbereder vi os på, at det kan komme til at gå stærkt med salget igen i den her omgang, siger han, og Charlotte Kristensen understreger, at Reka Group også forventer, at der vil være stor interesse for de sidste grunde på Troldhøjen.

Om Troldhøjen

Reka Group fra Varde har gennem ti år udviklet kvarteret Troldhøjen og solgt godt 150 byggegrunde.

De sidste 14 grunde - på den fjerde og sidste vej på Troldhøjen - er fra godt 900 kvadratmeter til godt 1200 kvadratmeter.

Priserne ligger fra 545.000 kroner til 695.000 kroner.

Entreprenørfirmaet Schantz Byg står for byggemodningen, og Ingeniørgruppen Varde for projekteringen, mens EDC Varde er ansvarlig for salget.

Reka Group er en privatejet virksomhed med hovedkontor i Varde. Produkt- og designchef hos virksomheden, Charlotte Kristensen, er gift med indehaver  Jesper Kristensen.

Virksomheden har siden 1994 specialiseret sig i udvikling, opførelse, køb og salg af attraktive boligprojekter over hele Danmark.

Gennem årene har Reka Group stået bag 5.000 boliger/ejendomme. Aktuelt er virksomheden ved at udvikle 800 boliger.

Blandt køberne er børnefamilier fra Varde og omegn, men også familier fra Esbjerg, som ønsker at slå sig ned i Varde.

Blandt køberne er også især unge familier, som vender tilbage til Varde efter at have taget en uddannelse i en større by. EDC oplever desuden, at også familier, som har bygget på Troldhøjen før, har lyst til at bygge nyt i samme kvarter.

- Det er ikke kun Troldhøjen, som har vokseværk. Det har nogle af kvarterets beboere også. Vi har eksempler på familier, som før har bygget og bor på Troldhøjen. Så melder der sig en familieforøgelse mere, eller et ønske om at indrette sig på en ny måde, og så er det oplagt at købe en grund i kvarteret og bygge det næste drømmehus, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Alt det, der trækker

For Charlotte Kristensen er det næsten umuligt at nævne Troldhøjen uden også at nævne fællesskab. Hun oplever nemlig, at det er ‘meget af det uden om grundene’, der trækker familierne til Troldhøjen.

- Der er stor tryghed og nærhed forbundet med Troldhøjen. Det giver et fantastisk sammenhold, når børnefamilier bygger nyt hus side om side. Både børn og forældre kommer tæt på naboerne og får et godt forhold til hinanden. Det bidrager til følelsen af fællesskab og hjemlighed, siger Charlotte Kristensen.

Selvom det stadig mest af alt ligner en bevokset mark, så kan de første købere allerede begynde at bygge drømmehuset til december i år. Næste etape kan begynde til april næste år og sidste etape til august. Foto: Line Guldager Hansen

Hun fremhæver, at der er gjort en stor indsats for at binde kvarteret sammen med naturen og at skabe gode faciliteter til leg og fritid.

- Det har været vigtigt for os, at Troldhøjen er et sted, hvor alle trygt kan færdes. Der er et godt stisystem, så børnene kan komme sikkert til institutioner, fritidsaktiviteter og for eksempel den nye Frello skole. Der er også lagt vægt på fine fællesarealer med legepladser og fitnessområde, så der også er noget at mødes om uden for husene, siger Charlotte Kristensen og tilføjer, at skoven jo er lige rundt om hjørnet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Nordtyskland

Stor kontrol: Bulgarsk lastbilchauffør var undervejs med ubetalt kæmpebøde og smuglercigaretter

Esbjerg

Voldsomt dobbelt-uheld på Esbjergmotorvejen: Mand hastet på hospitalet

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Haderslev

Orangeriet By Malle udvider med bæredygtigt tøj

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Sønderborg For abonnenter

Ulkebøldam: Rensningen er begyndt, men slutdato er stadig ukendt

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Haderslev

Borgmester: - Ingen vilde heste, bisoner eller kvæg i Pamhule Skov

Annonce